![](/ImgCnt/488/Picture%20407mid.jpg)
![](/ImgCnt/488/picture 410mid.jpg)
![](/ImgCnt/488/picture 407mid.jpg)
cand gasiti sparanghel verde este bine sa nu-l ratati si sa-l folositi in cat mai multe combinatii: supe-creme, salate, paste, pizza, ca pesto sau dip, in mousse-uri, pe grill ., in omlete....si lista poate continua :)
astazi va prezint o reteta cu parfum de primavara, un pesto fresco, cu sparanghel verde, leurda si seminte de floarea soarelui crude. combinatia a fost aromatizata si de cateva de fire de ceapa verde frantuzeasca, pentru un plus de picanterie.
aici sunt ingredientele , abia sosite din piata:
![](/ImgCnt/488/picture 358mid.jpg)
se spala foarte bine toate legumele. se taie 1,5 cm din coditele tulpinilor de sparanghel , adica partea mai lemnoasa, care se arunca. restul se toaca grosier si se pune in blender. se adauga ceapa dupa gust, leurda tocata, sare marina, piper si un pumn de seminte de floarea -soarelui. se pun 2 linguri de ulei (de masline) si sucul de la o lamaie.
![](/ImgCnt/488/picture 367mid.jpg)
se pune capacul si se mixeaza.
![](/ImgCnt/488/picture 368mid.jpg)
in maxim 30-40 de secunde e gata.
![](/ImgCnt/488/picture 370mid.jpg)
culoarea este un verde fistic superb, miroase foarte bine si e foarte imbietor . o gustare sanatoasa.
![](/ImgCnt/488/picture 410mid.jpg)
se serveste ca dip langa un platou de cruditati sau de cartofi copti/prajiti sau langa o carne la grill sau pur si simplu cu lipie. ca pesto, poate innobila gustul unor paste vegetariene sau poate da putina culoare unui risotto, etc. se poate pastra cateva zile la frigider, intr-un borcan bine inchis.
pofta buna!