Pizza cu somon fumé, capere si blat de conopida


Publicat: 
Categorii:Feluri principale / Retete dieta Montignac / Retete la cuptor /



5.0 - 24 voturi





daca adorati pizza, dar sunteti la regim si nu sperati prea curand la vreo felie de pizza (desi va doriti foarte mult), atunci puteti incerca aceasta varianta de pizza, cu blat de conopida. aceasta reteta este o "copie" foarte buna a unei pizze clasice, iar daca va place conopida, cred ca o veti aprecia si mai mult.
diversi dieteticieni renumiti (montignac, scarsdale, arthur agaston si lista poate continua) au demonstrat ca este posibil sa slabiti si fara sa numarati caloriile, cu meniuri gustoase si savuroase, doar facand alegeri si combinatii inteligente.
aceasta reteta se incadreaza perfect in principiile metodei montignac (respectand combinarea grasimilor doar cu alimente cu indice glicemic mic, cum ar fi legumele) si este foarte usor de facut.

ingrediente (pentru 2 pizze mari cat tava de aragaz):
-1,4 kg conopida
-4 oua mici (sau 3 mai mari)
-o lingura de unt (optional)
-100 gr branza uscata sau cascaval mai tare
-suc de rosii
-busuioc si oregano proaspat
-mozzarella sau cascaval
-somon afumat feliat (sau orice mezeluri doriti, atata timp cat nu au zahar in compozitie)
-capere
-ardei gras feliat


curatati de frunze conopida, desfaceti-o in buchetele si spalati-o bine.


fierbeti conopida in apa clocotita cu putina sare. nu trebuie sa fie bine fiarta , doar oparita bine, adica sa intre furculita, dar greu. am fiert cam 5 minute.


scurgeti bine conopida si apoi puneti-o in robot, adaugati ouale, untul si branza rasa.


piureul rezultat se intinde in tava acoperita cu hartie de copt. se coace la 180 de grade pana cand e foarte bine rumenit.


intre timp faceti sosul: fierbeti cateva rosii pasate (din conserva, daca nu aveti proaspete) pana cand scade bine sosul. adaugati oregano si busuioc tocat.


intindeti sosul peste blat in strat subtire.


puneti si celelalte ingrediente.


lasati 2-3 cm de la margine liberi, fara condimente sau sos.


se introduce iar tava in cuptor, pana cand se topeste mozzarella(circa 3-5 minute). si gata!


feliati si serviti.


la final, decorati pizza cu frunze proaspete de oregano (daca aveti).


si o portie pentru cei curiosi si pofticiosi:


mancati fara remuscari, dar cu moderatie ( nu ingrasa ca pizza traditionala , dar totusi nu exagerati :) ).
pofta buna!