Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login     EN   


 
Crema de zahar ars
Crema de zahar ars
Clatite fine si catifelate- reteta rapida de aluat de clatite
Clatite fine si catifelate- reteta ...
Sos  chimichurri (sos argentinian pt fripturi)
Sos chimichurri (sos argentinian p...
Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
Urmareste MondoCucina pe YouTube
MondoCucina.TV

   

Pizza-galette cu ceapa rosie si masline negre


Timp: 
Publicat: 
Categorii:  Retete italiene / Retete elvetiene / Paine /
5.0 - 24 voturi









Blatul crocant si subtire, pe care il savurati cu atata placere, este secretul unei pizze reusite. Si daca pana acum ati crezut ca nu e posibil sa reusiti asa ceva la voi acasa, in cuptoarele traditionale, atunci e bine sa aflati aceasta reteta elvetiana de pizza-galette. Elvetienii sunt recunoscuti pentru stilul lor personal de a integra culturile italiana, franceza si germana (limbile lor nationale) intr-o cultura unitara, in care se regasesc foarte mult influentele vecine, dar care are si particularitatile ei incontestabile. In privinta artei culinare, aici puteti sa experimentati o gama foarte variata de retete, pornind de la cele rustice (clasicul "fondue") pana la combinatiile elegante si spectaculoase, in care bucatarii incearca sa uimeasca simturile clientilor prin combinatii pline de imaginatie.
Fiindca nu au vrut ca copieze nici pizza italiana, nici galette frantuzeasca, elvetienii au creat o pizza-galette, cu totul originala, un fel de paine-lipie cu topping aromat ,care se serveste alaturi de supe creme de legume si branza fina. Desigur ca o puteti servi si cu alte mancaruri, mai mult sau mai putin sofisticate, deoarece aceasta paine aromata este absolut delicioasa.
Si, pentru ca este o reteta elvetiana, este foarte, foarte simpla si precisa. Rezultat garantat si satisfactie maxima! Sunt convinsa ca o veti repeta , pentru ca este prea buna :)

Ingrediente:

Blat:
-250 gr faina semi-alba sau integrala
-o lingurita rasa de sare
-1/4 cub de drojdie proaspata (sauo jumatate de pliculet de drojdie uscata)
-150 ml apa calduta
-o lingura de ulei de masline

Topping:
-o lingura de ulei de masline
-o ceapa rosie
-cateva masline fara samburi
-cimbru uscat (optional)
-sare marina grosiera


Cantariti faina si puneti-o intr-un bol.
Adaugati drojdia (daca e proaspata, o dizolvati in apa calduta).


Adaugati apa treptat, amestecand cu mana, pana cand obtineti un aluat omogen si moale. La final, adaugati uleiul si sarea.


Puneti aluatul de blatul de lucru si continuati sa-l framantati timp de 5 minute, pana cand devine elastic (faceti presiune cu degetul si veti observa ca aluatul isi revine).


Puneti aluatul in vas , acoperit cu un prosop, si lasati-l o ora sa creasca intr-un loc ferit de curent.


Apoi intindeti blatul cu un pic de faina.


Blatul trebuie sa aiba o forma ovala si sa fie de 0,5-1 cm grosime, dupa cum vreti sa iasa , mai crocant sau mai pufos.


Transferati blatul pe tava acoperita cu foaie de copt. Ungeti-l cu ulei de masline (eu am amestecat uleiul de masline cu putina pasta de rosii).


Marginile nu se ung, se presara cu faina, ca sa ramana crocante. Distribuiti compozitia pe toata suprafata unsa, fara sa incarcati prea mult blatul.


Se coace in cuptorul preincalzit, la 220 de grade Celsius, in jumatatea inferioara a cuptorului, timp de aprox. 25 de minute.


Se serveste calduta, dar este foarte buna si rece.


Miroase foarte imbietor, iar aspectul ei rustic o face foarte potrivita pentru orice supa (chiar si pt una mai deosebita, pentru ca se completeaza prin contrast) sau mancare cu sos.
Pofta buna!






Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login

 

 

 
 




Alte recomandari

Carpaccio de ciuperci
Carpaccio de ciuperci
Snack vegetarian
Snack vegetarian
Pui cu mozzarella si sos de ciuperci
Pui cu mozzarella si sos de ciuperc...

 
Google+ Follow Me on Pinterest

 
      Retete africane
      Retete americane
      Retete argentiniene
      Retete asiatice
      Retete australiene
      Retete austriece
      Retete braziliene
      Retete caraibiene
      Retete chinezesti
      Retete cipriote
      Retete egiptene
      Retete elvetiene
      Retete evreiesti (israeliene)
      Retete exotice
      Retete frantuzesti
      Retete germane
      Retete grecesti
      Retete indiene
      Retete Insulele Reunion
      Retete italiene
      Retete libaneze
      Retete macedonesti
      Retete marocane
      Retete mexicane
      Retete olandeze
      Retete orientale
      Retete pakistaneze
      Retete portugheze
      Retete romanesti
      Retete rusesti
      Retete sarbesti
      Retete spaniole
      Retete thailandeze
      Retete tunisiene
      Retete turcesti
      Retete unguresti
 
 
      Aperitive
      Clatite
      Deserturi
      Feluri principale
      Garnituri
      Paste
      Retete craciun
      Retete de post
      Retete la cuptor
      Retete vegetariene
      Salate
      Sosuri
      Supe si ciorbe


 
 
      Ficatei
      Retete ardei
      Retete avocado
      Retete banane
      Retete capsuni
      Retete carne tocata
      Retete cartofi
      Retete cu fructe
      Retete curcan
      Retete de iepure
      Retete de porc
      Retete dovlecei
      Retete fructe de mare
      Retete goji
      Retete kiwi
      Retete miel
      Retete orez
      Retete peste
      Retete pui
      Retete rata
      Retete rosii
      Retete vinete
      Retete vita
 
 
      Cocteiluri
      Retete dieta Montignac
      Retete dieta South Beach
 
 
 
Copyright © 2017, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro