![](/ImgCnt/195/Picture%20067mid.jpg)
![](/ImgCnt/195/picture 065mid.jpg)
![](/ImgCnt/195/picture 067mid.jpg)
![](/ImgCnt/195/picture 078mid.jpg)
daca va doriti o reteta tropicala, colorata si apetisanta, incercati aceasta reteta de porc (sau pui) in stil caraibian. combinatia delicioasa de fructe exotice cu vin rosu creeaza un sos ametitor de bun pentru muschiuletul de porc (sau pieptul de pui). este o reteta rapida, deoarece timpul de preparare este minim tocmai pentru a pastra savoarea si parfumul exotic al fructelor.
daca va doriti o vacanta pe insule, dar nu aveti nici timp, nici bani, atunci puteti sa va oferiti macar o cina exotica. merita! va fi o experienta inedita, pe care sunt convinsa ca o veti repeta. trebuie sa va mai spun ca aceasta combinatie de vin fiert cu chilli, sofran si fructe tropicale poate avea un efect afrodisiac?...
ingrediente:
-un muschiulet de porc fraged si fara grasime (sau 2 piepti de pui)
-cateva felii de ananas proaspat
-2 mere golden
-un kiwi
-o banana
-3 linguri de zahar brun
-ulei de masline
-un pahar de vin rosu demisec sau sec
-o portocala si un pahar de suc de portocale
-un ardei iute rosu
-un varf de cutit de sofran (optional)
-o lingura de faina sau maizena
garnitura: -orez basmati si sofran
![](/ImgCnt/195/picture 030mid.jpg)
curatati si razuiti merele. caliti-le in putin ulei pana cand lasa un sos si se inmoaie bine.
![](/ImgCnt/195/picture 031mid.jpg)
apoi strecurati sosul. pasati merele si transformati-le intr-un piure. pastrati sosul de mere.
![](/ImgCnt/195/picture 032mid.jpg)
taiati muschiuletul in felii.
![](/ImgCnt/195/picture 039mid.jpg)
condimentati cu sare, piper si boia si caliti-le. presarati ardei iute peste feliile de porc.
![](/ImgCnt/195/picture 042mid.jpg)
cand sunt usor rumenite, adaugati sosul de mere.
![](/ImgCnt/195/picture 044mid.jpg)
adaugati si zaharul brun, amestecati lasati sa se caramelizeze.
![](/ImgCnt/195/picture 045mid.jpg)
adaugati vinul rosu. amestecati si lasati sa dea 2-3 clocote.
![](/ImgCnt/195/picture 047mid.jpg)
dupa ce s-a evaporat jumatate din cantitatea de vin, adaugati 100 ml suc de portocale (proaspat stors).
![](/ImgCnt/195/picture 051mid.jpg)
adaugati ananasul taiat in cuburi mari si lasati-l sa fiarba cu sosul 1-2 minute.
![](/ImgCnt/195/picture 052mid.jpg)
apoi adaugati toate celelalte fructe, reduceti la minim focul.
![](/ImgCnt/195/picture 054mid.jpg)
amestecati de 2 ori. fructele nu trebuie sa fie mult timp preparate, doar cat sa-si lase aroma in sos. daca vreti, puteti sa ingrosati sosul adaugand putina faina dizolvata in 3 linguri de apa si putin sos.(ingrosarea sosului e optionala si depinde de cantitatea de sos care v-a ramas in tigaie)
![](/ImgCnt/195/picture 055mid.jpg)
amestecati usor, pana cand sosul e la consistenta dorita.
![](/ImgCnt/195/picture 057mid.jpg)
garnitura este orez cu sofran si piure de mere (amestecati merele pasate cu putin sos de vin si gata piureul).
![](/ImgCnt/195/picture 059mid.jpg)
se serveste fierbinte, alaturi de un pahar de vin rosu.
![](/ImgCnt/195/picture 062mid.jpg)
pofta buna!