Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login     EN  ES 


 
Crema de zahar ars
Crema de zahar ars
Clatite fine si catifelate- reteta rapida de aluat de clatite
Clatite fine si catifelate- reteta ...
Sos  chimichurri (sos argentinian pt fripturi)
Sos chimichurri (sos argentinian p...
Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
Urmareste MondoCucina pe YouTube
MondoCucina.TV

   

Prajitura speciala cu caise


Publicat: 
Categorii:  Deserturi / Retete romanesti /
5.0 - 24 voturi











Prajitura cu caise este vedeta verii, asa ca ma gandesc sa ne luam "la revedere'" de la sezonul estival cu o reteta insorita, parfumata si delicioasa. Prajitura cu caise este una binecunoscuta, dar i-am adaugat o generoasa glazura de gem parfumat de capsuni si o ploaie de fulgi de migdale, pentru a o face mai speciala.
Este atat de pufoasa si de lejera! Ideala pentru zilele de vara sau de inceput de toamna, cand inca mai gasiti caise proasete si parfumate. Combinatia de caise- capsuni este "made in heaven", incercati si va veti convinge.
Si mai am un mic secret, dar nu vi-l spun acum, ci pe parcurs. Am adaugat si un condiment oriental, pentru un plus de culoare si parfum...Pregatiti-va pentru o reteta speciala, dar simpla, cu reusita garantata.

Ingrediente:
-6 oua
-10-15 caise proaspete bine coapte
-250 gr faina
-250 gr zahar
-o ceasca de cafea de ulei (cca. 200 ml)
-un plic de praf de copt
-esente: vanilie, rom
-2 lingurite coaja de lamaie
-optional: un varf de cutit de sofran (ingredientul surpriza)
-un borcan gem de capsuni
-fulgi de migdale


Mai intai separati galbenusurile de albusuri.


Bateti allbusurile cu zaharul ca pentru bezea.


Apoi se adauga galbenusurile, unul cate unul.


Apoi adaugati uleiul, turnand treptat, in timp ce mixati la viteza mare.


Adaugati faina amestecata cu praful de copt. Amestecati cu lingura .


Apoi sofranul.


Esentele, coaja de lamaie:


Se unge o tava si se tapeteaza cu faina. Se toarna compozitia in tava.


Puneti si jumatatile de caise , cu interiorul in jos.


Se coace la 180 de grade, pana cand trece testul scobitorii si este rumenita.
La sfarsit se unge cu gem.


Se presara fulgii de migdale si se mai lasa inca 5 minute in cuptorul bine incins, sa se rumeneasca usor migdalele.


Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei si se portioneaza.



Este super racoritoare, aerata si lejera.


Va ofer aceasta portie :


Pofta buna!




Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login

 

 

 
 




Alte recomandari

Clatite fine si catifelate- reteta rapida de aluat de clatite
Clatite fine si catifelate- reteta ...
Clatite cu dulceata de capsuni, mandarine si scortisoara
Clatite cu dulceata de capsuni, man...
Clatite "Night and Day"
Clatite "Night and Day"

 
Google+ Follow Me on Pinterest

 
      Retete africane
      Retete americane
      Retete argentiniene
      Retete asiatice
      Retete australiene
      Retete austriece
      Retete braziliene
      Retete caraibiene
      Retete chinezesti
      Retete cipriote
      Retete egiptene
      Retete elvetiene
      Retete evreiesti (israeliene)
      Retete exotice
      Retete frantuzesti
      Retete germane
      Retete grecesti
      Retete indiene
      Retete Insulele Reunion
      Retete italiene
      Retete libaneze
      Retete macedonesti
      Retete marocane
      Retete mexicane
      Retete olandeze
      Retete orientale
      Retete pakistaneze
      Retete portugheze
      Retete romanesti
      Retete rusesti
      Retete sarbesti
      Retete spaniole
      Retete thailandeze
      Retete tunisiene
      Retete turcesti
      Retete unguresti
 
 
      Aperitive
      Clatite
      Deserturi
      Feluri principale
      Garnituri
      Paste
      Retete craciun
      Retete de post
      Retete la cuptor
      Retete vegetariene
      Salate
      Sosuri
      Supe si ciorbe


 
 
      Ficatei
      Retete ardei
      Retete avocado
      Retete banane
      Retete capsuni
      Retete carne tocata
      Retete cartofi
      Retete cu fructe
      Retete curcan
      Retete de iepure
      Retete de porc
      Retete dovlecei
      Retete fructe de mare
      Retete goji
      Retete kiwi
      Retete miel
      Retete orez
      Retete peste
      Retete pui
      Retete rata
      Retete rosii
      Retete vinete
      Retete vita
 
 
      Cocteiluri
      Retete dieta Montignac
      Retete dieta South Beach
 
 
 
Copyright © 2019, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro