Prajitura speciala cu caise


Publicat: 
Categorii:Deserturi / Retete romanesti /



5.0 - 24 voturi





prajitura cu caise este vedeta verii, asa ca ma gandesc sa ne luam "la revedere'" de la sezonul estival cu o reteta insorita, parfumata si delicioasa. prajitura cu caise este una binecunoscuta, dar i-am adaugat o generoasa glazura de gem parfumat de capsuni si o ploaie de fulgi de migdale, pentru a o face mai speciala.
este atat de pufoasa si de lejera! ideala pentru zilele de vara sau de inceput de toamna, cand inca mai gasiti caise proasete si parfumate. combinatia de caise- capsuni este "made in heaven", incercati si va veti convinge.
si mai am un mic secret, dar nu vi-l spun acum, ci pe parcurs. am adaugat si un condiment oriental, pentru un plus de culoare si parfum...pregatiti-va pentru o reteta speciala, dar simpla, cu reusita garantata.

ingrediente:
-6 oua
-10-15 caise proaspete bine coapte
-250 gr faina
-250 gr zahar
-o ceasca de cafea de ulei (cca. 200 ml)
-un plic de praf de copt
-esente: vanilie, rom
-2 lingurite coaja de lamaie
-optional: un varf de cutit de sofran (ingredientul surpriza)
-un borcan gem de capsuni
-fulgi de migdale


mai intai separati galbenusurile de albusuri.


bateti allbusurile cu zaharul ca pentru bezea.


apoi se adauga galbenusurile, unul cate unul.


apoi adaugati uleiul, turnand treptat, in timp ce mixati la viteza mare.


adaugati faina amestecata cu praful de copt. amestecati cu lingura .


apoi sofranul.


esentele, coaja de lamaie:


se unge o tava si se tapeteaza cu faina. se toarna compozitia in tava.


puneti si jumatatile de caise , cu interiorul in jos.


se coace la 180 de grade, pana cand trece testul scobitorii si este rumenita.
la sfarsit se unge cu gem.


se presara fulgii de migdale si se mai lasa inca 5 minute in cuptorul bine incins, sa se rumeneasca usor migdalele.


se lasa sa se raceasca la temperatura camerei si se portioneaza.



este super racoritoare, aerata si lejera.


va ofer aceasta portie :


pofta buna!