![](/ImgCnt/584/Picture%20578mid.jpg)
![](/ImgCnt/584/picture 591mid.jpg)
![](/ImgCnt/584/picture 585mid.jpg)
![](/ImgCnt/584/picture 592mid.jpg)
![](/ImgCnt/584/picture 584mid.jpg)
![](/ImgCnt/584/picture 576mid.jpg)
![](/ImgCnt/584/picture 575mid.jpg)
o cina romantica este un moment seducator, parfumat si relaxant, atat pentru cine o pregateste, cat si pentru persoana invitata. lumina lumanarilor, vinul ales, decorul , sunt la fel de importante ca si meniul, ele avand rolul sa puna in evidenta culorile pasionale ale preparatelor.
o cina romantica de vara se potriveste perfect cu tematica exotica a retetei. am ales 2 pui foarte mici, intre 400-600 gr fiecare, care de fapt erau 2 cocosei tineri, si i-am aromatizat cu o marinata de rodie si portocala. celelalte ingrediente ale marinatei sunt foarte speciale, fiecare avand un rol foarte important in obinerea gustului final.
![](/ImgCnt/584/picture 522mid.jpg)
ingrediente:
-2 pui mici (poate fi si un singur puisor, e de ajuns pentru o persoana)
-melasa (sirop) de rodie
-o portocala bio
-o rodie proaspata
-ardei iute "boneta de bucatar" sau alt tip
-miere
-menta proaspata
-cimbru citron proaspat
-piper cu petale de flori comestibile (trandafrir, albastrele, galbenele, violete)
-sare roz de himalaya
![](/ImgCnt/584/picture 523mid.jpg)
incepeti prin prepararea marinatei. puneti 2 linguri de melasa de rodie intr-un bol. peste melasa de rodie, adaugati 2 linguri de coaja de portocala proaspat razuita si sucul portocalei. adaugati si 1-2 linguri de miere.
![](/ImgCnt/584/picture 525mid.jpg)
![](/ImgCnt/584/picture 526mid.jpg)
mojarati piperul cu petalele de flori. veti obtine un piper aromatizat cu parfum floral...divin!
![](/ImgCnt/584/picture 527mid.jpg)
adaugati piperul peste marinata.
![](/ImgCnt/584/picture 528mid.jpg)
acestea sunt plantele aromatice: menta si cimbru citron.
![](/ImgCnt/584/picture 529mid.jpg)
se toaca marunt.
![](/ImgCnt/584/picture 530mid.jpg)
se adauga peste marinata. se rasneste si sarea direct peste marinata.
![](/ImgCnt/584/picture 531mid.jpg)
se adauga puii in marinata.
![](/ImgCnt/584/picture 534mid.jpg)
acum avem elementul hot al retetei: ardeiul iute "boneta de bucatar". este un ardei iute jamaican, super iute, deci mare atentie, pentru ca va poate provoca arsuri ale pielii. daca sunteti sensibili, puneti manusi inainte de a-l taia. oricum, aveti grija sa va spalati foarte bine mainile dupa ce il manipulati, si la fel si tot ce il atinge. nu glumesc, este un adevarat pericol. pe cat este de dragut, pe atat e de feroce. se folosesc doar cateva bucatele, fara seminte.
![](/ImgCnt/584/picture 536mid.jpg)
![](/ImgCnt/584/picture 537mid.jpg)
se adauga si ardeiul iute in marinata, se amesteca bine si se acopera cu folie si se da la frigider cateva ore.
![](/ImgCnt/584/picture 541mid.jpg)
se scoate din frigider cu o ora inainte de a-i pune la cuptor.
![](/ImgCnt/584/picture 542mid.jpg)
![](/ImgCnt/584/picture 546mid.jpg)
se pun intr-un vas termorezistent incapator, impreuna cu marinata. daca e nevoie de mai mult lichid, adaugati o jumatate de ceasca de apa.
![](/ImgCnt/584/picture 567mid.jpg)
![](/ImgCnt/584/picture 568mid.jpg)
se coc la 180 de grade, aproximativ o ora si jumatate, pana sunt bine rumeniti si cand ii intepati iese un lichid clar, fara sange din ei. se stropesc des cu sosul din tava, ca sa ramana suculenti.
![](/ImgCnt/584/picture 569mid.jpg)
se lasa sa se racoreasca putin si se servesc calduti, cu o salata picanta de castraveti, ardei iute si bobite de rodie.
![](/ImgCnt/584/picture 574mid.jpg)
sosul se serveste intr-o mica sosiera.
![](/ImgCnt/584/picture 577mid.jpg)
se decoreaza cu bobite proaspete de rodie.
![](/ImgCnt/584/picture 592mid.jpg)
pofta buna!