Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login     EN FR ES 


 
Crema de zahar ars
Crema de zahar ars
Clatite fine si catifelate- reteta rapida de aluat de clatite
Clatite fine si catifelate- reteta ...
Sos  chimichurri (sos argentinian pt fripturi)
Sos chimichurri (sos argentinian p...
Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
Urmareste MondoCucina pe YouTube
MondoCucina.TV

   

Pui intreg cu glazura exotica si umplutura parfumata de mere


Timp: 
Publicat: 
Categorii:  Retete pui / Feluri principale / Top fantezie / Retete exotice / Retete Insulele Reunion / Retete craciun / Retete la cuptor /
5.0 - 24 voturi









Aprins de culorile verii, cu arome incendiare asiatice (orientale) impletite cu mirosul de mere coapte, puiul exotic la cuptor troneaza mandru pe platou, etalandu-si splendida glazura lucioasa de miere cu vanilie, invitandu-va la o vacanta culinara pe o insula exotica.
Daca vreti sa faceti o reteta festiva de pui, dar in acelasi timp sa nu munciti decat 5 minute, atunci puiul intreg la cuptor este reteta ideala pentru voi. Toata munca se rezuma la a astepta vreo ora si jumatate pentru ca puiul sa devina fraged si aromat la interior, crocant si delicios glazurat la exterior.
Pentru ca deja a venit vara va propun o reteta exotica, o combinatie de parfum de mere coapte, arome asiatice si note elegante si discrete de vanilie.
Combinatia de pui cu vanilie este specifica Insulelor Reunion, asa ca am folosit acest detaliu ca tusa finala peste puiul meu de inspiratie exotica.
O reteta ispititoare, generoasa ca buchet aromatic, cu gust divin picant- usor dulce, pe care va invit sa o pregatiti in weekend.
Pentru ca meritati ceva special!

Ingrediente:
-un pui intreg
-un mar mare (sa incapa in pui)
-cativa catei de usturoi
-amestec de condimente asiatice "5 arome"
-boia de ardei dulce si iute
-piper negru
-piper Sechuan (daca aveti este foarte bine, da un parfum deosebit, daca nu , merge si fara)
-cateva linguri de miere
-2-3 batoane de vanilie sau 2 lingurite rase de seminte de vanilie (in nici un caz nu puneti esenta)
-sare


Spalati si stergeti puiul. Ungeti-l cu foarte putin ulei, ca sa adere cat mai bine condimentele, si asezati-l intr-o tava antiaderenta. Presarati sare si condimente (fara vanilie si miere) atat in interiorul puiului , cat si pe exterior.
Introduceti marul crestat in pui. Puneti si vreo 4-5 catei de usturoi striviti usor(vor elibera mai multa aroma) in interiorul puiul. Cateva boabe de piper Sechuan (daca nu aveti, puneti piper negru sau colorat) vor ajunge si ele in interiorul puiului. Acum am terminat cu umplutura.


Mai pudrati la exterior puiul cu cat mai multe condimente, sa fie cat mai colorat.


Introduceti puiul la cuptor, pe un nivel cat mai jos, la 180 de grade si lasati-l vreo 30 de minute.


Amestecati 2-3 linguri de miere cu semintele de vanilie si putin suc de lamaie (cat sa iasa un sos subtire). Daca nu aveti lamaie, puneti putina apa. Ungeti puiul cu acest amestec si reintroduceti-l la cuptor.


Daca vi se pare ca se rumeneste prea repede , reduceti focul la 160 de grade si stropiti-l mai des cu sosul din tava.


Repetati procedura la interval de 15 minute. Stropiti intai puiul cu sosul din tava (lasat de pui) si apoi ungeti-l cu amestecul de miere si vanilie (ca sa se formeze glazura).


Dupa aproximativ o ora si jumatate este gata. Puiul e bine rumenit si se vede cum carnea se strange de pe os la copane (acesta este semnul ca e gata).


Miroase imbietor, arata apetisant , asa ca invitati-i pe toti la masa. Se serveste cu garnitura de orez basmati fiert sau prajit, in stil chinezesc.
Pofta buna!




Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login

 

 

 
 




Alte recomandari

Curcan in sos picant
Curcan in sos picant
Pui intreg la cuptor in stil turcesc
Pui intreg la cuptor in stil turces...
Cartofi umpluti cu ciuperci si ardei
Cartofi umpluti cu ciuperci si arde...

 
Google+ Follow Me on Pinterest

 
      Retete africane
      Retete americane
      Retete argentiniene
      Retete asiatice
      Retete australiene
      Retete austriece
      Retete braziliene
      Retete caraibiene
      Retete chinezesti
      Retete cipriote
      Retete egiptene
      Retete elvetiene
      Retete evreiesti (israeliene)
      Retete exotice
      Retete frantuzesti
      Retete germane
      Retete grecesti
      Retete indiene
      Retete Insulele Reunion
      Retete italiene
      Retete libaneze
      Retete macedonesti
      Retete marocane
      Retete mexicane
      Retete olandeze
      Retete orientale
      Retete pakistaneze
      Retete portugheze
      Retete romanesti
      Retete rusesti
      Retete sarbesti
      Retete spaniole
      Retete thailandeze
      Retete tunisiene
      Retete turcesti
      Retete unguresti
 
 
      Aperitive
      Clatite
      Deserturi
      Feluri principale
      Garnituri
      Paste
      Retete craciun
      Retete de post
      Retete la cuptor
      Retete vegetariene
      Salate
      Sosuri
      Supe si ciorbe


 
 
      Ficatei
      Retete ardei
      Retete avocado
      Retete banane
      Retete capsuni
      Retete carne tocata
      Retete cartofi
      Retete cu fructe
      Retete curcan
      Retete de iepure
      Retete de porc
      Retete dovlecei
      Retete fructe de mare
      Retete goji
      Retete kiwi
      Retete miel
      Retete orez
      Retete peste
      Retete pui
      Retete rata
      Retete rosii
      Retete vinete
      Retete vita
 
 
      Cocteiluri
      Retete dieta Montignac
      Retete dieta South Beach
 
 
 
Copyright © 2017, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro