![](/ImgCnt/455/Picture%20126mid.jpg)
![](/ImgCnt/455/picture 121mid.jpg)
![](/ImgCnt/455/picture 122mid.jpg)
urmatoarea reteta de pui va aduce un strop din savoarea bucatariei grecesti: arome puternice de lamaie, prospetimea mentei proaspete si parfumul astringent al rozmarinului.
carnea de pui va fi deosebit de frageda, suculenta si aromata. o incantare pentru papilele gustative!
ingrediente:
-un pui intreg
-2 lamai
-o legatura menta verde
-o jumatate de legatura de rozmarin
-cativa catei de usturoi
-sare marina
-otet de mere
-un ardei iute (optional)
![](/ImgCnt/455/picture 082mid.jpg)
spalati verdeata, alegeti frunzele de menta si tocati-le. pastrati tulpinile de menta, vom umple cu ele puiul.
![](/ImgCnt/455/picture 083mid.jpg)
curatati si macinati usturoiul, puneti-l in mojar. adaugati feliute de ardei iute si putina sare marina. frecati bine, pana se omogenizeaza.
![](/ImgCnt/455/picture 084mid.jpg)
adaugati frunzele de menta tocate si continuati sa amestecati bine.
![](/ImgCnt/455/picture 085mid.jpg)
va rezulta o pasta de menta foarte aromata si picanta.
![](/ImgCnt/455/picture 087mid.jpg)
adaugati treptat sucul de la o lamaie.
![](/ImgCnt/455/picture 088mid.jpg)
puneti si o lingurita de otet de mere si una de ulei de masline. amestecati energic.
pregatiti umplutura pentru pui: o lamaie taiata in jumatati, tulpinile de menta si cateva crengute de rozmarin.
![](/ImgCnt/455/picture 089mid.jpg)
puiul se spala bine, se sterge si se unge abundent cu marinata.
![](/ImgCnt/455/picture 090mid.jpg)
![](/ImgCnt/455/picture 092mid.jpg)
umpleti puiul cu lamaie, menta si rozmarin. adaugati o jumatate de cescuta de apa in mojarul in care a fost marinata, amestecati si turnati sosul obtinut in tava, langa pui. in felul acesta curatati mojarul (va fi mai usor de spalat) si preparati foarte rapid sosul.
acoperiti tava cu o folie de aluminiu sau hartie de copt si dati la cuptor, preincalzit la 180 de grade, timp de o ora.
![](/ImgCnt/455/picture 095mid.jpg)
indepartati folia, stropiti bine puiul cu sosul din tava si reintroduceti tava in cuptor, pana cand e bine rumenit. reduceti focul la 160 de grade, ca sa nu se arda puiul prea repede. stropiti din cand in cand cu sos, pana cand e gata.
![](/ImgCnt/455/picture 114mid.jpg)
miroase imbietor si e atat de fraged !... veti vedea cum se desprinde carnea de pe os foarte, foarte usor.
se serveste cald, cu diferite garnituri: piure de cartofi, orez, cartofi copti, paine proaspata. sau doar cu salata, daca vreti sa fie mai dietetic.
![](/ImgCnt/455/picture 126mid.jpg)
pofta buna!