Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login     EN  ES 


 
Crema de zahar ars
Crema de zahar ars
Clatite fine si catifelate- reteta rapida de aluat de clatite
Clatite fine si catifelate- reteta ...
Sos  chimichurri (sos argentinian pt fripturi)
Sos chimichurri (sos argentinian p...
Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
Urmareste MondoCucina pe YouTube
MondoCucina.TV

   

Pui picant la cuptor


Timp: 
Publicat: 
Categorii:  Retete pui / Feluri principale / Retete thailandeze / Retete asiatice / Retete craciun /
5.0 - 25 voturi










Puiul intreg la cuptor este intotdeauna o prezenta festiva , care innobileaza chiar si un pranz banal de weekend. Ce este si mai minunat, este ca aproape se face singur :))...
Puiul de astazi a fost parfumat de omarinata cu note asiatice si a capatat o aroma fantastica. Piperul Szechuan proaspat macinat , ghimbirul, usturoiul si ardeiul iute si busuiocul thailandez au definitivat aroma exotica a sosului care a acompaniat puiul picant.

Ingrediente:
-un pui intreg
-cativa catei de usturoi
-cativa ardei iuti
-piper Szechuan (2 linguri) sau piper negru
-o lingura mare de pasta de ardei gras
-ghimbir proaspat (o bucata cat o nuca)
-2 linguri de fish sauce (sos thailandez)
-2 linguri de otet de orez (thailandez)
-150 ml vin alb sec
-2 linguri otet de mere (daca nu aveti otet de orez)
-busuioc thailandez proaspat


Si acum prezentam vedetele aromatice, singure, sa se simta importante :)) :
Piperul Szechuan, macinat in mojar:


Busuiocul thailandez, care este foarte diferit de cel italian :



Si aici e acompaniat de o frunza de bananier care astepta sa fie folosita la servirea puiului.


Ardeiul iute thailandez, in varianta multicolora - atentie la acesti ardei, sunt foarte iuti!!!


Preparam marinata: amestecam piperul Szechuan macinat grosier cu ghimbir razuit, usturoi macinat, busuiocul thailandez tocat, ardeiul iute feliat. Adaugam lichidele: vin, fish sauce, otet de orez, ulei de susan (optional). Amestecam bine.


Adaugam si o lingurita de zahar brun extras din trestie de zahar. Observati culoarea si textura acestui zahar brun "bio" . Asa ar trebui sa arate zaharul brun.


In final, adaugam si o lingura cu varf de pasta de ardei gras.


Am obtinut un delicios sos picant, cu arome extrem de puternice si ademenitoare.


Puiul, bine spalat si sters , va ajunge in aceasta marinata si va sta la frigider, acoperit, timp de 2 ore (se poate si mai mult).


Puneti puiul intr-un vas de cuptor mai inalt, acoperiti-l bine cu sos si dati tava la cuptor. In interiorul puiul se pun cativa catei de usturoi striviti, o bucata de 2 cm de ghimbir curatat de coaja, si cateva tulpini de busuioc ramase dupa ce ati rupt frunzele folosite la marinata.


Cuptorul trebuie sa fie incins la 180 de grade. Tava se acopera cu o folie de aluminiu sau o hartie de copt.


Dupa prima ora, se scoate folia, se reduce temperatura la 160 de grade si se mai coace inca vreo 45 de minute, stropind des cu sos, pana cand puiul e bine rumenit.


Se serveste cu garnitura de orez, de preferat intr-un decor exotic, cum ar fi pe o frunza de bananier.
Pofta buna!




Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login

 

 

 
 




Alte recomandari

Curcan in sos picant
Curcan in sos picant
Pui intreg la cuptor in stil turcesc
Pui intreg la cuptor in stil turces...
Cartofi umpluti cu ciuperci si ardei
Cartofi umpluti cu ciuperci si arde...

 
Google+ Follow Me on Pinterest

 
      Retete africane
      Retete americane
      Retete argentiniene
      Retete asiatice
      Retete australiene
      Retete austriece
      Retete braziliene
      Retete caraibiene
      Retete chinezesti
      Retete cipriote
      Retete egiptene
      Retete elvetiene
      Retete evreiesti (israeliene)
      Retete exotice
      Retete frantuzesti
      Retete germane
      Retete grecesti
      Retete indiene
      Retete Insulele Reunion
      Retete italiene
      Retete libaneze
      Retete macedonesti
      Retete marocane
      Retete mexicane
      Retete olandeze
      Retete orientale
      Retete pakistaneze
      Retete portugheze
      Retete romanesti
      Retete rusesti
      Retete sarbesti
      Retete spaniole
      Retete thailandeze
      Retete tunisiene
      Retete turcesti
      Retete unguresti
 
 
      Aperitive
      Clatite
      Deserturi
      Feluri principale
      Garnituri
      Paste
      Retete craciun
      Retete de post
      Retete la cuptor
      Retete vegetariene
      Salate
      Sosuri
      Supe si ciorbe


 
 
      Ficatei
      Retete ardei
      Retete avocado
      Retete banane
      Retete capsuni
      Retete carne tocata
      Retete cartofi
      Retete cu fructe
      Retete curcan
      Retete de iepure
      Retete de porc
      Retete dovlecei
      Retete fructe de mare
      Retete goji
      Retete kiwi
      Retete miel
      Retete orez
      Retete peste
      Retete pui
      Retete rata
      Retete rosii
      Retete vinete
      Retete vita
 
 
      Cocteiluri
      Retete dieta Montignac
      Retete dieta South Beach
 
 
 
Copyright © 2017, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro