Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login     EN  ES 


 
Crema de zahar ars
Crema de zahar ars
Clatite fine si catifelate- reteta rapida de aluat de clatite
Clatite fine si catifelate- reteta ...
Pui intreg la cuptor in stil turcesc
Pui intreg la cuptor in stil turces...
Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
Urmareste MondoCucina pe YouTube
MondoCucina.TV

   

Rata cu portocale


Publicat: 
Categorii:  Retete rata / Retete cu fructe / Retete frantuzesti / Retete craciun /










Rata cu portocale este o reteta clasica din bucataria frantuzeasca. Azi va voi arata pas cu pas cum sa reusiti un preparat de 5 stele.
Pieptul de rata picant va fi servit cu felii de portocale si sos caramelizat de citrice, stropit cu lichior de portocale... O nebunie de arome!
Nu va temeti, reteta este pretentioasa, dar este foarte usoara, si va voi spune toate secretele pentru ca reusiti acasa la voi acest preparat frantuzesc.

Ingrediente:
-3 piepti de rata (pentru 4-6 persoane)
-4-5 portocale
-5 linguri de lichior de portocale
-condimente: sare, piper, oregano, amestec "5 arome", boia iute
-2 linguri de zahar (de preferat brun)


Spalati pieptii de rata si crestati partea cu pielita pana la jumatatea grosimii pieptului. Presarati sare, condimentele de mai sus si frecati bine cu coaja de portocala proaspat rasa. Stropiti carnea cu lichiorul de portocale si lasati-o vreo 20-30 de minute, sa se marineze.


Apoi prajiti pieptii de rata in putin ulei, la foc mediu. Pastrati marinata pentru sos. Mai intai se pune pieptul cu pielita in jos. Se acopera tigaia cu un capac si se lasa 5-7 minute.


Apoi se intoarce carnea si se mai lasa 2-3 minute.


In final, carnea trebuie sa fie facuta mediu (adica in interior sa fie inca "in sange"). Scoateti pieptii de rata intr-o folie de aluminiu, impachetati-o bine si lasati-o asa 15 minute.


In grasimea ramasa de la carne puteti sa prajiti niste cartofi. Vor iesi deliciosi. Intre timp , stoarceti 3 portocale.


Dupa ce au trecut cele 15 minute de cand ati impachetat carnea, va apucati de sos. Scurgeti uleiul ramas din tigaie, nu o spalati, ci adaugati 2 linguri de zahar (eu am avut alb , dar ideal este cel brun).


Cand incepe sa se caramelizeze, turnati 2 linguri de lichior de portocale si marinata ramasa.


Sub actiunea lichiorului, zaharul caramelizat se va intari. Atentie: lichiorul este inflamabil, sa nu aprindeti ceva in apropiere ca poate lua foc!Lasati-l sa fiarba la foc mic, cateva secunde , sa se evapore alcoolul.


Apoi turnati sucul proaspat de portocale si lasati totul sa fiarba la foc mic. Zaharul se va topi din nou.
Desfaceti pachetele de staniol. Observati ca s-a scurs un sos din carne. Puneti carnea pe un platoul si scurgeti sosul rezultat din carne peste cel de portocale din tigaie. Adaugati si o lingurita rasa de coaja de portocala.


Taiati portocalele in felii (fara coaja).


Fierbeti-le 2 minute in sos la foc foarte mic, apoi scoateti-le afara.


Taiati carnea felii. Observati ca e in sange.


Asezati feliile de piept de rata in sos, stropiti-le cu sos.


Asezati feliile de portocala peste ele si lasati-le la foc foarte mic, 1-2 minute. Carnea nu trebuie sa fie bine facuta, ci un pic "in sange". Rata, daca este foarte fiarta, devine tare, asa ca scoateti carnea din tigaie cat inca se vede ca e roz .


Decorati platoul cu feliile de portocale, peste care asezati feliile de piept de rata si turnati sosul.


Pofta buna!




Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login

 

 

 
 




Alte recomandari

Curcan in sos picant
Curcan in sos picant
Pui intreg la cuptor in stil turcesc
Pui intreg la cuptor in stil turces...
Cartofi umpluti cu ciuperci si ardei
Cartofi umpluti cu ciuperci si arde...

 
Google+ Follow Me on Pinterest

 
      Retete africane
      Retete americane
      Retete argentiniene
      Retete asiatice
      Retete australiene
      Retete austriece
      Retete braziliene
      Retete caraibiene
      Retete chinezesti
      Retete cipriote
      Retete egiptene
      Retete elvetiene
      Retete evreiesti (israeliene)
      Retete exotice
      Retete frantuzesti
      Retete germane
      Retete grecesti
      Retete indiene
      Retete Insulele Reunion
      Retete italiene
      Retete libaneze
      Retete macedonesti
      Retete marocane
      Retete mexicane
      Retete olandeze
      Retete orientale
      Retete pakistaneze
      Retete portugheze
      Retete romanesti
      Retete rusesti
      Retete sarbesti
      Retete spaniole
      Retete thailandeze
      Retete tunisiene
      Retete turcesti
      Retete unguresti
 
 
      Aperitive
      Clatite
      Deserturi
      Feluri principale
      Garnituri
      Paste
      Retete craciun
      Retete de post
      Retete vegetariene
      Salate
      Sosuri
      Supe si ciorbe


 
 
      Retete ardei
      Retete avocado
      Retete carne tocata
      Retete cartofi
      Retete cu fructe
      Retete curcan
      Retete de iepure
      Retete de porc
      Retete fructe de mare
      Retete miel
      Retete orez
      Retete peste
      Retete pui
      Retete rata
      Retete vinete
      Retete vita
 
 
      Cocteiluri
      Retete dieta Montignac
      Retete dieta South Beach
 
 
 
Copyright © 2014, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro