Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login     EN   


 
Crema de zahar ars
Crema de zahar ars
Clatite fine si catifelate- reteta rapida de aluat de clatite
Clatite fine si catifelate- reteta ...
Sos  chimichurri (sos argentinian pt fripturi)
Sos chimichurri (sos argentinian p...
Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
Urmareste MondoCucina pe YouTube
MondoCucina.TV

   

Rulada de miel la gratar


Timp: 
Publicat: 
Categorii:  Feluri principale / Retete frantuzesti / Retete miel /
5.0 - 24 voturi












1 Mai e zi oficiala de gratare, iesit la iarba verde, la padure, e momentul cand toti romanii sarbatoresc si se distreaza. Si, fiindca mereu e foarte aproape de Paste, m-am gandit sa va prezint o reteta de gratar din miel (dar merge cu orice fel de carne care are putina grasime, cel mai bine in straturi).
Astazi am pus la gratar niste superbe frigarui dintr-o rulada de miel, picanta , colorata si super aromata.
Ce mirosuri au iesit si ce senzatie au starnit aceste frigarui deosebite ... mi-e greu sa va descriu in cuvinte, asa ca sper ca fotografiile sa vorbeasca in locul meu.

Reteta e simpla, ca orice reteta de gratar. Am taiat felii groase cat un deget dintr-o rulada de miel (rulada de miel era condimentata pe interior cu pesto de leurda si menta verde si la exterior era "lacuita" cu o marinata groasa din ulei de masline, boia iute si piper multicolor macinat grosier).


Rulada, astfel preparata si stransa bine cu sfoara, a stat la frigider o noapte si apoi vreo 2 ore la temperatura camerei, inainte de frigere.


Betisoarele de lemn au fost inmuiate in apa rece o ora inainte de a forma frigaruile. Apoi au fost sterse cu un servetel inmuiat in ulei, pentru a desprinde ulterior usor carnea de pe ele.
Gratarul a fost incins bine, uns cu grasime (putin ulei in cazul meu, dar mergea si o felie de sunca, mai ales daca faceam un gratar in aer liber). Apoi am redus focul la mediu si am pus frigaruile -rulada de miel pe grill.


Carnea ,fiind subtire, se frige repede, in cateva minute e gata sa fie intoarsa si are niste linii superbe .


Mielul la gratar este ideal sa fie pregatit usor roze, adica sa nu fie complet facut. Dar aici depinde de gust, asa ca voi preparati-l cum va place, doar sa nu-l ardeti prea tare sau sa-l lasati prea mult pe grill pt ca isi pierde suculenta. Regula unui grill reusit este sa aiba culoare, sa aiba miros imbietor si carnea sa fie foarte moale atunci cand o taiati. Evident ca si gustul trebuie sa fie pe masura, dar asta e deja implicit.


Rulada de miel se serveste calda, dupa ce a "stat" 3-5 minute de la ridicarea de pe gratar. In acest timp, sucurile carnii se reintorc in friptura, carnea de miel ajunge la nivelul final de coacere si este numai buna si suculenta.
Pentru ca rulada arata asa de festiv, i-am pregatit o garnitura mai deosebita. Am asezat-o pe un turn de risotto cu sofran si i-am adus o salata eleganta de frunze de sfecla rosie (deosebit de gustoase si aspectuoase prin combinatia de verde-rosu visiniu).


Risotto cu sofran a fost o reprezentare mai stilata a unei clasice mamaligute, care deasemenea se potriveste perfect cu gustul de miel/oaie la gratar sau la tigaie. Va sugerez sa preparati acest risotto foarte simplu (doar apa, sare, orez cu bob oval gen Arborio si sofran), ca sa pastrati ca nota dominanta aroma de miel fript, plin de arome.
Aceasta reteta de frigaruie este ideala pentru orice fel de petreceri la gratar, este deosebit de picanta (datorita ardeiului iute si piperului multicolor) si colorata, cu o aroma atat de imbietoare, incat va crea senzatie printre invitati.
Va urez pofta buna!





Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login

 

 

 
 




Alte recomandari

Curcan in sos picant
Curcan in sos picant
Pui intreg la cuptor in stil turcesc
Pui intreg la cuptor in stil turces...
Somon in sos de sofran
Somon in sos de sofran "Exquisite F...

 
Google+ Follow Me on Pinterest

 
      Retete africane
      Retete americane
      Retete argentiniene
      Retete asiatice
      Retete australiene
      Retete austriece
      Retete braziliene
      Retete caraibiene
      Retete chinezesti
      Retete cipriote
      Retete egiptene
      Retete elvetiene
      Retete evreiesti (israeliene)
      Retete exotice
      Retete frantuzesti
      Retete germane
      Retete grecesti
      Retete indiene
      Retete Insulele Reunion
      Retete italiene
      Retete libaneze
      Retete macedonesti
      Retete marocane
      Retete mexicane
      Retete olandeze
      Retete orientale
      Retete pakistaneze
      Retete portugheze
      Retete romanesti
      Retete rusesti
      Retete sarbesti
      Retete spaniole
      Retete thailandeze
      Retete tunisiene
      Retete turcesti
      Retete unguresti
 
 
      Aperitive
      Clatite
      Deserturi
      Feluri principale
      Garnituri
      Paste
      Retete craciun
      Retete de post
      Retete la cuptor
      Retete vegetariene
      Salate
      Sosuri
      Supe si ciorbe


 
 
      Ficatei
      Retete ardei
      Retete avocado
      Retete banane
      Retete capsuni
      Retete carne tocata
      Retete cartofi
      Retete cu fructe
      Retete curcan
      Retete de iepure
      Retete de porc
      Retete dovlecei
      Retete fructe de mare
      Retete goji
      Retete kiwi
      Retete miel
      Retete orez
      Retete peste
      Retete pui
      Retete rata
      Retete rosii
      Retete vinete
      Retete vita
 
 
      Cocteiluri
      Retete dieta Montignac
      Retete dieta South Beach
 
 
 
Copyright © 2017, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro