![](/ImgCnt/118/Picture%20048mid.jpg)
daca va doriti o reteta extravaganta, atunci alegeti carnea de curcan. ca stil de preparare, evident ...rulada: aspect festiv, de sarbatoare. si neaparat faceti un sos francais... nimic nu este mai interesant decat o rulada bine rumenita, cu o crusta picanta, imbietoare, servita cu un sos special, intrigant, care complimenteaza perfect carnea frageda si aromata.
stilul "haute cuisine" nu e neaparat dificil, e... doar un pic extravagant. rezultatele exceptionale va vor convinge ca merita sa incercati rulada de curcan. este o reteta ideala pentru o cina romantica sau cina din noaptea de revelion, cand va doriti ca totul sa fie elegant, interesant, in stil "haute couture".rulada de curcan in sos de piper si cognac este o reteta speciala... pentru persoane speciale...in momente speciale.
![](/ImgCnt/118/picture 048mid.jpg)
![](/ImgCnt/118/picture 046mid.jpg)
![](/ImgCnt/118/picture 058mid.jpg)
ingrediente:
-o rulada de curcan (gata cumparata, sau puteti sa o faceti din piept de curcan)
-piper boabe multicolor
-100 ml smantana
-o lingura mustar de dijon cu estragon
-20 ml cognac
-2 linguri ulei de masline
-sare, piper, coriandru macinat, chilli, anason, seminte de mustar, boia, chimen macinat( sau un amestec de "grill picant")
![](/ImgCnt/118/picture 003mid.jpg)
daca aveti piept de curcan, bateti-l , condimentati-l si rulati-l.daca rulada este gata facuta si legata, atunci fierbeti 2 litri de apa cu o lingurita de sare si un catel de usturoi. adaugati rulada de curcan in apa clocotita. lasati rulada sa fiarba aproximativ 20 de minute la foc mediu.
![](/ImgCnt/118/picture 005mid.jpg)
dupa ce a fiert, scoateti rulada si asezati-o intr-o tava. condimentati rulada din belsug.
![](/ImgCnt/118/picture 008mid.jpg)
introduceti tava in cuptorul incins la 180 de grade celsius. va fii gata peste aproximativ 20 de minute, cand e bine rumenita.
intre timp faceti sosul de piper. incepeti prin a incalzi o lingura de ulei de masline. prajiti boabele de piper multicolor cateva secunde.
![](/ImgCnt/118/picture 024mid.jpg)
adaugati coniacul. lasati sa fiarba coniacul si apoi puteti sa-l flambati. atentie, sa aveti hota stinsa si nici un obiect inflamabil in apropiere!!! la fel, nu este indicat sa aveti pornit nici un aparat electric in apropierea plitei, daca flambati.
![](/ImgCnt/118/picture 025mid.jpg)
(flambarea este optionala si este recomandata doar daca aveti experienta, o bucatarie bine echipata impotriva incendiilor. este foarte important sa nu existe nimic inflamabil in apropierea plitei.)
daca decideti sa renuntati la flambare, atunci puteti astepta sa se evapore coniacul si sa adaugati un polonic mic de zeama de carne.
![](/ImgCnt/118/picture 026mid.jpg)
cand flacarile s-au stins, adaugati putina zeama de carne.
![](/ImgCnt/118/picture 027mid.jpg)
adaugati rulada scoasa din cuptor in sosul de piper si cognac. puneti capacul si lasati sa fiarba cateva minute.
![](/ImgCnt/118/picture 030mid.jpg)
![](/ImgCnt/118/picture 032mid.jpg)
![](/ImgCnt/118/picture 040mid.jpg)
dupa ce sosul a scazut suficient, scoateti rulada pe platoul de servire.
![](/ImgCnt/118/picture 042mid.jpg)
adaugati smantana amestecata cu o lingurita de mustar in sosul ramas si amestecati pana la omogenizare.
![](/ImgCnt/118/picture 041mid.jpg)
stropiti rulada cu o parte de sos.
![](/ImgCnt/118/picture 044mid.jpg)
![](/ImgCnt/118/picture 048mid.jpg)
restul de sos se serveste separat intr-o sosiera.
![](/ImgCnt/118/picture 058mid.jpg)
pofta buna!