
salata de vinete ungureasca seamana foarte mult cu cea romaneasca, diferenta fiind data, bineinteles, de ardeiul iute. evident ca nu se putea concepe o retetea ungureasca fara paprika! gustul afumat al vinetelor coapte se potriveste perfect cu iutimea ardeilor mici si...foarte periculosi.
aceasta reteta de salata de vinete este o combinatie vegetariana deosebita si...incendiara. merita incercata!

ingrediente:
-o vanata coapta
-2 linguri maioneza
-ulei de floarea soarelui (eu am pus de masline, dar original se foloseste cel de floarea soarelui)
-sare
-o ceapa verde
-pasta de paprika
-boia dulce

se toaca vinata si ceapa verde, se pun intr-un robot de bucatarie. se adauga 2 linguri de maioneza, o lingurita de paprika, sare. se mixeaza bine. uleiul de floarea-soarelui se adauga treptat, pana se ajunge la consistenta dorita.

se serveste rece.

decorati platoul de servire cu boia si pasta de ardei iute.

pofta buna!