Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login     EN  ES 


 
Crema de zahar ars
Crema de zahar ars
Clatite fine si catifelate- reteta rapida de aluat de clatite
Clatite fine si catifelate- reteta ...
Sos  chimichurri (sos argentinian pt fripturi)
Sos chimichurri (sos argentinian p...
Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
Urmareste MondoCucina pe YouTube
MondoCucina.TV

   

Saramura de crap


Publicat: 
Categorii:  Retete peste / Retete romanesti / Feluri principale /
5.0 - 25 voturi








Una dintre cele mai delicioase si sanatoase retete romanesti este saramura de crap. Astazi va voi spune cateva trucuri pentru a reusi o adevarata saramura marinareasca, deoarece am "furat" secretele de la un pescar-bucatar foarte priceput .
Ideal ar fi sa aveti un crap intreg pe care sa il portionati, dar merge si cu fileuri de crap (eu asta am gasit in piata). Daca aveti crap intreg, il curatati, il portionati si folositi bucatile de la burta si coada la saramura. Capetele merg bine la borsul de peste.

Intai preparam saramura. Punem la fiert apa (cam 3 cani), un ardei iute, cateva ramurele de cimbru, o foare de dafin(optional), un catel de usturoi(optional), cateva boabe de piper, sare marina.


Adaugati 4-5 linguri de rosii pasate (sau 100 ml suc de rosii gros) si lasati sa fiarba 5 minute. Adaugati si 2-3 linguri de otet cat timp fierbe.


Cand e gata, acoperiti oala, sa se pastreze fierbinte saramura.


Apoi va apucat de fript pestele. Pestele se sareaza inainte de frigere si se lasa asa 20 de minute.
Daca frigeti fileuri, aveti grija ca sunt foarte fragile, asa ca e indicat sa ungeti usor grill-ul inainte (cu ulei).


Pestele se intoarce cand incepe sa se albeasca pe margini.


Nu se frige mult timp, pentru ca se va transfera in saramura si acolo se va definitiva pregatirea termica.


Se lasa sa fiarba in saramura un minut, la foc foarte mic, apoi se mai lasa inca 5 minute in saramura, acoperit cu capac, sa se abureasca bine si sa ia aromele din saramura.
Secretul unei saramuri reusite este sa nu suprapreparati pestele. Carnea de peste trebuie sa ramana dulce si frageda, imbibata de sosul picant.
Se serveste cu mamaliguta.
Pofta buna!




Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login

 

 

 
 




Alte recomandari

Curcan in sos picant
Curcan in sos picant
Pui intreg la cuptor in stil turcesc
Pui intreg la cuptor in stil turces...
Somon in sos de sofran
Somon in sos de sofran "Exquisite F...

 
Google+ Follow Me on Pinterest

 
      Retete africane
      Retete americane
      Retete argentiniene
      Retete asiatice
      Retete australiene
      Retete austriece
      Retete braziliene
      Retete caraibiene
      Retete chinezesti
      Retete cipriote
      Retete egiptene
      Retete elvetiene
      Retete evreiesti (israeliene)
      Retete exotice
      Retete frantuzesti
      Retete germane
      Retete grecesti
      Retete indiene
      Retete Insulele Reunion
      Retete italiene
      Retete libaneze
      Retete macedonesti
      Retete marocane
      Retete mexicane
      Retete olandeze
      Retete orientale
      Retete pakistaneze
      Retete portugheze
      Retete romanesti
      Retete rusesti
      Retete sarbesti
      Retete spaniole
      Retete thailandeze
      Retete tunisiene
      Retete turcesti
      Retete unguresti
 
 
      Aperitive
      Clatite
      Deserturi
      Feluri principale
      Garnituri
      Paste
      Retete craciun
      Retete de post
      Retete la cuptor
      Retete vegetariene
      Salate
      Sosuri
      Supe si ciorbe


 
 
      Ficatei
      Retete ardei
      Retete avocado
      Retete banane
      Retete capsuni
      Retete carne tocata
      Retete cartofi
      Retete cu fructe
      Retete curcan
      Retete de iepure
      Retete de porc
      Retete dovlecei
      Retete fructe de mare
      Retete goji
      Retete kiwi
      Retete miel
      Retete orez
      Retete peste
      Retete pui
      Retete rata
      Retete rosii
      Retete vinete
      Retete vita
 
 
      Cocteiluri
      Retete dieta Montignac
      Retete dieta South Beach
 
 
 
Copyright © 2019, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro