![](/ImgCnt/214/Picture%20011mid.jpg)
![](/ImgCnt/214/picture 011mid.jpg)
![](/ImgCnt/214/picture 016mid.jpg)
o reteta simpla, usoara, de vara, numai buna pentru un pranz lejer de weekend! fileurile pane de sardine se fac cat ati zice "peste", iar combinatia cu sosul de iaurt si avocado este placuta si racoritoare.
ingrediente:
-cateva fileuri de sardine
-un ou
-2-3 linguri de faina
-ulei
-iaurt
-un avocado
-lamaie
-un castravete mic
-usturoi
-sare, piper
![](/ImgCnt/214/picture 001mid.jpg)
bateti oul si amestecati-l cu faina, astfel incat sa iasa o compozitie mai groasa.
![](/ImgCnt/214/picture 002mid.jpg)
treceti fileurile de sardine prin ea si apoi prajiti-le in putin ulei la foc mediu. adaugati si un catel de usturoi in uleiul de prajire, pentru aromatizare.
![](/ImgCnt/214/picture 004mid.jpg)
cand s-au rumenit, intoarceti-le si pe cealalta parte. dupa 2-3 minute, scoateti fileurile de peste pe un servetel absorbant.
![](/ImgCnt/214/picture 005mid.jpg)
realizati sosul amestecand 125 gr de iaurt, 2 linguri de ulei de masline, pulpa de la un avocado, sucul de la o jumatate de lamaie, un castravete mic si 1-2 catei de usturoi. mixati pana obtineti un sos omogen. potriviti de sare si piper.
![](/ImgCnt/214/picture 006mid.jpg)
se serveste imediat.
puteti sa faceti sosul dinainte si sa-l lasati la frigider 1-2 ore inainte de servire.
![](/ImgCnt/214/picture 011mid.jpg)
sosul racoritor si cremos, cu aroma exotica de citrice si avocado ,va da un plus de rafinament retetei clasice de peste pane.
![](/ImgCnt/214/picture 015mid.jpg)
pofta buna!