![](/ImgCnt/176/Picture%20156mid.jpg)
![](/ImgCnt/176/picture 156mid.jpg)
traditionalele sarmalute in foi de vita sunt foarte delicioase. destul de migaloase ca mod de preparare, dar rezultatul merita efortul. simple sau combinate cu iaurt sau smantana, sarmalutele in foi de vita sunt foarte gustoase.
ingrediente:
-750 gr carne tocata amestec de vita si porc
-un ou
-2 linguri de orez
-un pachet de foi de vita
-o legatura de ceapa verde
-o legatura de marar, patrunjel (si alte ierburi aromatice daca doriti)
-cateva crengute de cimbru
-sare, piper, boia
-suc de rosii
-ulei de masline sau de floarea
-soarelui
![](/ImgCnt/176/picture 008mid.jpg)
opariti frunzele de vita si lasati-le sa fiarba aproximativ 5 minute..apoi scurgeti-le si lasati-le sa se raceasca.
![](/ImgCnt/176/picture 010mid.jpg)
faceti amestecul de carne tocata.
![](/ImgCnt/176/picture 011mid.jpg)
tocati ceapa verde.
![](/ImgCnt/176/picture 013mid.jpg)
adaugati-o peste celelalte ierburi in mixer.
![](/ImgCnt/176/picture 014mid.jpg)
maruntiti bine verdeturile.
![](/ImgCnt/176/picture 016mid.jpg)
amestecati carnea tocata cu verdeturile, piper, boia, sare si amestecati bine.
![](/ImgCnt/176/picture 018mid.jpg)
adaugati orezul spalat si oul si framantati bine compozitia.
![](/ImgCnt/176/picture 021mid.jpg)
cand e bine omogenizata carnea, aduceti frunzele de vita scurse si incepeti sa faceti sarmalutele.
![](/ImgCnt/176/picture 022mid.jpg)
puneti o lingurita de carne pe mijlocul unei frunze.
![](/ImgCnt/176/picture 024mid.jpg)
rulati frunza fara sa strangeti foarte tare.
![](/ImgCnt/176/picture 025mid.jpg)
introduceti capetele in rulou si... gata.
daca se rupe, puteti sa infasurati iar in alta frunza.
![](/ImgCnt/176/picture 027mid.jpg)
puneti putin ulei intr-o oala. apoi asezati un strat de frunze la baza. peste acesta, asezati sarmalutele in cercuri concentrice.intre starturile de sarmalute puteti se puneti frunze de vita sau nu.
la sfarsit, turnati o cana de suc de rosii si una de apa, astfel incat sarmalutele de fie acoperite putin de sos.
![](/ImgCnt/176/picture 030mid.jpg)
daca vreti, adaugati si cateva crengute de cimbru proaspat sau uscat (vor da un gust foarte aromat sarmalelor).
![](/ImgCnt/176/picture 031mid.jpg)
se fierb la foc foarte mic, cu capac, aproximativ 2 ore. testul final este , evident, scoaterea unei sarmalute si verificarea fierberii corecte.
![](/ImgCnt/176/picture 039mid.jpg)
cand sunt gata, opriti focul si mai lasati-le cateva minute inainte de a le servi.
![](/ImgCnt/176/picture 040mid.jpg)
sunt delicioase cu smantana sau iaurt si ardei iute.
![](/ImgCnt/176/picture 046mid.jpg)
o reteta traditionala, rustica, dar foarte gustoasa.
![](/ImgCnt/176/picture 152mid.jpg)
pofta buna!