Snitel "Alexander"


Publicat: 
Categorii:Retete pui / Feluri principale / Retete craciun /



5.0 - 24 voturi



snitelul este un preparat foarte iubit, dar snitelul "alexander" este creat sa fie in topul snitelelor! felia frageda de pui, cu o crusta delicioasa, imbracata in mozzarella topita (sau cascaval) si "decorata" cu o felie de rosie proaspata este gata sa va rasfete poftele.
ingrediente:
-2 piepti de pui
-2 oua
-4-5 linguri de faina
-pesmet (optional)
-mozzarella sau cascaval
-2 rosii


spalati pieptul de pui, taiati-l in 2 , astfel incat sa rezulte 4 felii mai subtiri. bateti usor fiecare felie, presarati putina sare si, eventual, piper negru si boia.


bateti bine ouale, adaugati treptat cate o lingura de faina pana cand obtineti o pasta groasa si omogena.


treceti fiecare felie de pui prin amestecul de faina si oua si apoi puneti-le la prajit in ulei incins.



reduceti focul la mediu si lasati-le sa se prajeasca pe fiecare parte pana cand devin usor maronii.


scoateti snitelele de pui si asezati-le intr-o tava. acoperiti-le cu felii subtiri de mozzarella sau cascaval.


dati tava la cuptor la 180 de grade celsius pana cand se topeste frumos cascavalul.


serviti fierbinti, cu o felie de rosie pe deasupra.


ca garnitura, puteti alege cartofi la cuptor sau cartofi taranesti si salata de rosii cu castraveti.


pofta buna!