Somon la tava cu otet balsamic


Publicat: 
Categorii:Retete peste / Feluri principale / Retete la cuptor /



5.0 - 24 voturi



una dintre cele mai reusite combinatii este cea de otet balsamic cu pestele gras (somon) si salata verde simpla (doar cu ulei de maline si lamaie). gustul acru si parfumul otetului balsamic se potrivesc perfect cu fileul de somon. este o reteta simpla, light, ca de dieta, dar delicioasa si aspectuasa, demna de un meniu festiv.
ca sa marim efectul aromatic al otetului balsamic, am presarat si ierburi aromatice provensale peste fileul de somon.
trebuie sa va previn ca e "periculoasa" aceasta reteta. mirosul aromelor e atat de puternic (e intensificat de otet), incat s-ar putea sa li se faca pofta tuturor. asa ca e mai bine sa faceti mai multe portii :)

deci spalati bine fileul de somon. stergeti-l, asezati-l intr-o tava unsa cu foarte putin ulei de masline si presarati sare peste el. apoi stropiti-l cu o lingura de otet balsamic (ideal e cel de modena) . presarati ierburi aromatice provensale. puneti putina apa in tava (sa ajunga pana la jumatatea grosimii fileului de somon)


coaceti la 180 de grade, 20 de minute, pana cand e usor rumenit.


se serveste imediat, cu salata verde.


salata verde se asezoneaza lejer, cu un strop de ulei de masline, sare si suc de lamaie. alegem lamaia pentru a completa paleta de arome si a sustine gustul acru al otetului balsamic.


pofta buna!