Somon cu alune de padure si chutney de caise


Publicat: 
Categorii:Retete peste / Retete de post / Retete asiatice / Retete exotice /



Va propun o reteta exotica de somon, usoara si foarte rapida: cubulete de somon cu alune de padure, rumenite in cuptor. Este o adaptare dupa o reteta israeliana (somon cu alune la cuptor), rezultand un preparat exotic, cu aroma de curry si parfum de alune de padure coapte, ce merge perfect cu un chutney de caise si stafide.

Ingrediente:
-o bucata de file de somon fara pielita, de aprox. 300 gr
-alune de padure macinate
-praf de curry
-pudra de usturoi
-sare
-piper
pentru chutney: cateva caise, busuioc si menta verde, ulei de masline, otet, suc de lamaie, curry, chilli, sare, zahar brun, piper.


Taiati somonul cubulete. Presarati-le cu putina sare.


Amestecati 5-6 linguri de alune macinate cu o lingura praf de curry, o lingurita pudra de usturoi, sare, piper. Amestecati pana cand compozitia e omogena.


Dati somonul prin amestecul de alune de padure macinate si condimente.


Asezati cubuletele de somon in tava, pe o hartie de copt.


Se lasa la cuptor circa 10-15 minute, pana cand se rumenesc usor (la 180 de grade).


Se verifica un cubulet daca este bine facut. Carnea trebuie sa ramana frageda si suculenta.


Pentru chutney: mixati caisele si faceti un sos din toate ingredientele de mai sus. Fierbeti-l pana cand are consistenta unui gem.


Foarte placuta combinatia, contrastul crocant-cremos este ideal pentru a pune in valoare paleta de arome.


Si acum un cubulet pentru voi:


Pofta buna!