Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login     EN   


 
Crema de zahar ars
Crema de zahar ars
Clatite fine si catifelate- reteta rapida de aluat de clatite
Clatite fine si catifelate- reteta ...
Sos  chimichurri (sos argentinian pt fripturi)
Sos chimichurri (sos argentinian p...
Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
Urmareste MondoCucina pe YouTube
MondoCucina.TV

   

Somon cu mustar de Dijon provensal


Publicat: 
Categorii:  Retete peste / Feluri principale / Retete de post / Retete frantuzesti /
5.0 - 24 voturi









Somonul in crusta de mustar este un adevarat deliciu, ideal pentru o cina copioasa, dar sanatoasa si dietetica in acelasi timp. Mustar de Dijon cu aroma provensala este o varianta deosebita de mustar, de culoare portocaliu-rosiatic, care va da un gust si un parfum minunat fileului de somon.
Daca nu aveti varianta originala de mustar provensal (si e destul de posibil sa nu o gasiti in supermarketuri, deoarece este considerat o delicatesa chiar si in Franta, gasindu-se mai mult in magazinele artizanale din Dijon), nu e cazul sa renuntati la aceasta reteta deosebita, pentru ca va voi ajuta sa recreati reteta acasa (sau puteti sa folositi doar mustar de Dijon simplu).

Aceasta reteta frantuzeasca de somon este atat de apetisanta, incat te face s-o mananci din priviri. In plus , mai are si o aroma deosebita, ceea ce o face si mai irezistibila. Nu e de mirare de ce francezilor le place sa manance, sunt niste adevarati gurmanzi, dar ,in acelasi timp , isi mentin greutatea in limite normale pana la varste inaintate si sufera de mai putine boli cardio-vasculare decat restul europenilor.
Acompaniati acest somon cu un pahar de vin rosu natural (doar 125 ml, atentie, francezii asa considera ca e o masura normala), pentru un efect sigur de reducere a stresului si un plus de protectie cardiaca (evident, daca nu va este deja contraindicat consumul de alcool).

Ingrediente:
-2 fileuri de somon fara pielita (de preferat)
-sare
-piper negru
-2 linguri de mustar de Dijon provensal
sau: 2 linguri de mustar de Dijon clasic, o lingurita de otet, o lingurita de vin alb, o lingurita de suc de lamaie,o lingurita de ulei de floarea soarelui, o lingurita de pasta de rosii, o lingurita de pasta de ardei (sau ardei copti facuti piure), o lingurita de amestec provensal de plante aromatice (macinate fin), o jumatate de lingurita de patrunjel tocat marunt, o jumatate de lingurita de usturoi macinat.
-o lamaie
-salata verde si rosii pentru garnitura si decor
-frunze proaspete de busuioc pentru decor


Se spala si se sterge fiecare fileu de somon. Se aseaza intr-o tava unsa cu ulei de masline, in care ati pus si o ceasca de apa si jumatate de ceasca de vin alb.
Presarati fileurile de somon cu piper negru, foarte putina sare (deoarece si mustarul e sarat) si ungeti-le cu un strat generos de mustar de Dijon provensal. Daca nu aveti varianta originala, realizati amestecul indicat mai sus si va rezulta un mustar similar.


Lasati fielurile la temperatura camerei circa 15 minute (sa traga cat mai multe arome) si apoi acoperiti tava cu folie de aluminiu si coaceti la 180 de grade.


Dupa 20 de minute, scoateti folia si mai lasati inca 10 minute sa se rumeneasca usor crusta de mustar.
Cand scoateti fiecare fileu de somon pe farfurie, stropiti-l imediat cu suc de lamaie proaspat. Aceasta procedura va da o aroma deosebita si un luciu frumos crustei.


Decorati cu frunzulite proaspete de busuioc, adaugati o salata frumos colorata (salata verde-mov, rosii cherry) si serviti.


Si acum o sectiune delicioasa. Somonul ,cand e bine facut, se desface foarte frumos si e roz-portocaliu.


Pofta buna!




Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login

 

 

 
 




Alte recomandari

Carpaccio de ciuperci
Carpaccio de ciuperci
Snack vegetarian
Snack vegetarian
Curcan in sos picant
Curcan in sos picant

 
Google+ Follow Me on Pinterest

 
      Retete africane
      Retete americane
      Retete argentiniene
      Retete asiatice
      Retete australiene
      Retete austriece
      Retete braziliene
      Retete caraibiene
      Retete chinezesti
      Retete cipriote
      Retete egiptene
      Retete elvetiene
      Retete evreiesti (israeliene)
      Retete exotice
      Retete frantuzesti
      Retete germane
      Retete grecesti
      Retete indiene
      Retete Insulele Reunion
      Retete italiene
      Retete libaneze
      Retete macedonesti
      Retete marocane
      Retete mexicane
      Retete olandeze
      Retete orientale
      Retete pakistaneze
      Retete portugheze
      Retete romanesti
      Retete rusesti
      Retete sarbesti
      Retete spaniole
      Retete thailandeze
      Retete tunisiene
      Retete turcesti
      Retete unguresti
 
 
      Aperitive
      Clatite
      Deserturi
      Feluri principale
      Garnituri
      Paste
      Retete craciun
      Retete de post
      Retete la cuptor
      Retete vegetariene
      Salate
      Sosuri
      Supe si ciorbe


 
 
      Ficatei
      Retete ardei
      Retete avocado
      Retete banane
      Retete capsuni
      Retete carne tocata
      Retete cartofi
      Retete cu fructe
      Retete curcan
      Retete de iepure
      Retete de porc
      Retete dovlecei
      Retete fructe de mare
      Retete goji
      Retete kiwi
      Retete miel
      Retete orez
      Retete peste
      Retete pui
      Retete rata
      Retete rosii
      Retete vinete
      Retete vita
 
 
      Cocteiluri
      Retete dieta Montignac
      Retete dieta South Beach
 
 
 
Copyright © 2019, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro