![](/ImgCnt/78/Picture%20928mid.jpg)
somonul cu sos de sofran este o adevarata delicatesa. aceasta reteta imbina stilul francez cu cel thailandez, pentru a va oferi o extravaganta culinara eleganta, sofisticata si picanta.
este o reteta foarte usor de facut, recomandata doar celor ce-si doresc ceva special.
somonul cu sos de sofran este o reteta ideala pentru o cina romantica, parfumurile exotice thailandeze facand un mariaj perfect cu gastronomia frantuzeasca.
daca va place pestele, atunci lasati-va sedusi de magia "french-asiatica". irezistibila!
![](/ImgCnt/78/picture 929mid.jpg)
ingrediente:
-4 fileuri de somon fara pielita
-200 ml supa de pui (zeama de carne, nu din pliculete sau cuburi)
-100 ml smantana lichida (merge si laptele de cocos)
-un ardei iute thai
-un pahar de vin alb sec de calitate
-o lingurita faina sau maizena
-o lamaie verde si una galbena
-sare, piper
-sofran pudra
![](/ImgCnt/78/picture 880mid.jpg)
reteta aceasta are un ingredient secret: frunzele kaffir lime.
![](/ImgCnt/78/picture 882mid.jpg)
mai intai fierbem supa de pui cu sare, frunzele de kaffir lime, pana scade la jumatate.
![](/ImgCnt/78/picture 884mid.jpg)
spalati fileurile de somon, sarati-le si condimentati-le cu piper.
![](/ImgCnt/78/picture 883mid.jpg)
incingeti o lingura de ulei de masline. caliti 2 catei de usturoi macinati.
![](/ImgCnt/78/picture 886mid.jpg)
adaugati fileurile de somon, pe care le prajiti la foc mare 4 minute pe fiecare parte. este ideal sa acoperiti tigaia cu un capac.
![](/ImgCnt/78/picture 888mid.jpg)
adaugati vinul alb si lasati sa fiarba 2 minute.
![](/ImgCnt/78/picture 891mid.jpg)
razuiti lamaia verde si pastrati coaja.
apoi adaugati sucul de lime si de lamaie (cantitatea difera dupa gust).
![](/ImgCnt/78/picture 894mid.jpg)
opriti focul si va ocupati de sosul de sofran.
intre timp sosul a scazut la jumatate. adaugati ardeiul iute si fierbeti-l un minut (sa nu iasa foarte iute). apoi scoateti ardeiul.
![](/ImgCnt/78/picture 890mid.jpg)
dizolvati o lingurita de maizena in smantana si adaugati-o peste sosul de carne. amestecati continuu, la foc mic pana se ingroasa putin.
![](/ImgCnt/78/picture 895mid.jpg)
![](/ImgCnt/78/picture 896mid.jpg)
scoateti pestele pe un platou si strecurati sosul de vin si lamaie. adaugati acest sos in cel de smantana.
![](/ImgCnt/78/picture 898mid.jpg)
amestecati pana se incorporeaza bine. adaugati un varf de lingurita de sofran.
![](/ImgCnt/78/picture 901mid.jpg)
amestecati sofranul pana cand sosul devine galben.
![](/ImgCnt/78/picture 903mid.jpg)
opriti focul si turnati sosul peste peste.
![](/ImgCnt/78/picture 904mid.jpg)
adaugati coaja razuita de lime pentru un plus de savoare, feliute de ardei iute si felii de lime.
![](/ImgCnt/78/picture 912mid.jpg)
pastrati o parte din sos pentru a o servi separat intr-o sosiera.
![](/ImgCnt/78/picture 906mid.jpg)
se serveste imediat.
![](/ImgCnt/78/picture 923mid.jpg)
ca garnitura, se recomandata orez basmati in 2 culori cu ciuperci si salata verde cu lamaie.
![](/ImgCnt/78/picture 933mid.jpg)
![](/ImgCnt/78/picture 928mid.jpg)
este ideal sa serviti la masa si felii sau jumatati de lime pentru un gust mai intens.
![](/ImgCnt/78/picture 936mid.jpg)
daca va place foarte picant, puneti mult arde iute ca topping.
![](/ImgCnt/78/picture 939mid.jpg)
pofta buna!