Somon salbatic in crusta de sumac si mustar cu salata de grapefruit


Publicat: 
Categorii:Retete peste / Feluri principale / Retete de post /



5.0 - 24 voturi




somonul in crusta de sumac si mustar este un deliciu ce merita savurat langa o salata putin mai exotica, cum ar fi cea de spanac, rucolla, grapefruit si migdale.
asocierea aromelor creeaza un delicios invelis picant-acrisor, ce pune in evidenta si mai bine carnea suculenta a somonului salbatic.

spalati fileurile de somon. lasati-le sa se scurga bine. condimentati-le cu sare marina, piper negru, putin sumac si boabe de mustar macinate.
puneti fileurile de somon pe grill-ul incins, cu pielita in jos. acoperiti grill-ul cu un capac, pentru ca somonul sa se patrunda si mai bine datorita aburilor formati. focul trebuie sa fie mediu.


amestecati 2-3 linguri de iaurt gros cu o lingura de suc de lamaie. cand carnea de somon e aproape facuta (devine roz in 5 minute), ungeti fiecare bucata de somon cu amestecul de iaurt si apoi presarati iar un strat de boabe de mustar macinate.


presarati si o lingurita rasa de sumac (condiment rosu, usor acrisor, specific bucatariei arabesti).


acoperiti iar cu capacul si mai lasati inca 2-3 minute , sa fie bine facut. observati ca nu intoarcem deloc somonul, deoarece partea de jos e protejata de pielita si nu se arde.


cand e gata, opriti focul si lasati pestele vreo 5 minute sa se mai racoreasca. este foarte bun cald, dar nu fierbinte.
intre timp , faceti o salata din frunze de spanac tanar, rucolla, bucatele de grapefruit si felii de migdale. asezonati cu un fir de ulei de masline si 2 linguri de otet de mere.


serviti somonul caldut peste salata. este delicios si foarte suculent (sectiunea e dovada).
pofta buna!