![](/ImgCnt/388/Picture%20030mid.jpg)
![](/ImgCnt/388/picture 020mid.jpg)
![](/ImgCnt/388/picture 025mid.jpg)
![](/ImgCnt/388/picture 033mid.jpg)
![](/ImgCnt/388/picture 030mid.jpg)
una dintre cele mai delicioase retete vegetariene spaniole este cea de spanac cu muguri de pin si stafide. este o combinatie interesanta, care va aduce un pic din culoarea si spiritul libertin iberic.
incercati-o si nu veti regreta.
ingrediente:
-500 gr spanac proaspat
-o lingura de ulei de masline
-2 linguri de unt (daca vreti sa fie de post, puneti doar ulei 3-4 linguri)
-un pumn de stafide
-un pumn de muguri de pin
-2 catei de usturoi
-sare
-piper
![](/ImgCnt/388/picture 002mid.jpg)
topiti untul in ulei, caliti putin mugurii de pin si feliile de usturoi (nu trebuie sa se rumeneasca prea tare).
![](/ImgCnt/388/picture 006mid.jpg)
stafidele se pun la inmuiat inainte de a prepara reteta cu jumatate de ora. apoi se scurg si se trec prin faina.
![](/ImgCnt/388/picture 007mid.jpg)
puneti si stafidele la calit.
![](/ImgCnt/388/picture 009mid.jpg)
![](/ImgCnt/388/picture 010mid.jpg)
dupa 1-2 minute, adaugati si spanacul spalat si tocat.
![](/ImgCnt/388/picture 013mid.jpg)
presarati sare si piper. continuati sa amestecati si lasati pe foc pana cand spanacul se inmoiae si sosul devine gros.
![](/ImgCnt/388/picture 017mid.jpg)
se serveste cald.
![](/ImgCnt/388/picture 022mid.jpg)
![](/ImgCnt/388/picture 023mid.jpg)
puteti sa stropit cu suc de lamaie inainte de servire.
![](/ImgCnt/388/picture 027mid.jpg)
pofta buna!