Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login        


 
Crema de zahar ars
Crema de zahar ars
Clatite fine si catifelate- reteta rapida de aluat de clatite
Clatite fine si catifelate- reteta ...
Pui intreg la cuptor in stil turcesc
Pui intreg la cuptor in stil turces...
Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
Urmareste MondoCucina pe YouTube
MondoCucina.TV

   

Sufleu dietetic de legume


Timp: 
Publicat: 
Categorii:  Retete vegetariene / Retete romanesti / Aperitive / Feluri principale / Garnituri /











Conform sfaturilor nutritionistilor (dar si ale bunicilor noastre, care stiau mai bine, desi nu prea aveau multa scoala), cina ar trebui sa fie o masa lejera din punct de vedere caloric, dar plina de nutrienti si savoare, astfel incat organismul nostru sa fie optim hranit, dar cu alimente usor digerabile, pentru a nu afecta orele de odihna din timpul noptii. Si cu cat este servita mai devreme (ideal ar fi cu 4 ore inainte de culcare), cu atat mai bine.
Si daca tot vorbim despre dieta si stil de viata sanatos, astazi va propunem o reteta foarte dietetica, dar apetisanta, aspectuoasa si extrem de delicioasa. Reteta este inspirata din bucataria frantuzeasca, plecand de la celebrul "soufflé aux legumes", dar revizuind putin lista de ingrediente, dupa modelul dietei South Beatch :). Si daca tot am hotarat ca taiem din ingrediente, ca le inlocuim cu variante dietetice, atunci am si simplificat cu totul procedeul sufleului, ca sa nici nu mai avem prea multe vase de spalat dupa ce gatim ( o miscare inteligenta, cand nu ai timp prea mult pentru bucatarie :) ).
Asadar, am zis "pas" la unt, smantana, faina alba si am ales sa folosim ricotta italiana, care este o branza dulce cremoasa, care poate oferi finete sufleului. Si uite asa am scapat de cele mai multe calorii dintr-un sufflé clasic.
Legumele pe care le puteti folosi sunt la alegerea voastra, dar clasic se folosesc ca baza, fie cartofi, fie legume din grupa cruciferelor (conopida, brocolli), pentru a oferi consistenta preparatului. Cartofii sunt deliciosi, dar fiind inca la dieta, am zis "alta data" si am ales conopida, care se comporta exemplar in piure sau sufleu.


Ingrediente folosite:
-o conopida mica
- 200 gr mazare congelata sau proaspata
- un ardei rosu si unul galben
-ciuperci (o conserva) sau 250 gr proaspete
-3 oua
-o cutie de ricotta italiana
-sare
-piper negru
-optional, ierburi aromatice preferate


Conopida se desface in buchetele, se spala bine si se fierbe la aburi 5 minute si apoi se lasa sa se raceasca. Sau se fierbe putin in apa sarata si apoi se scurge bine. Se poate lasa in bucati mai mari sau se taie in bucati mici, cum preferati. Tava folosite este bine sa fie antiaderenta, altfel, o ungeti cu putin ulei inainte sa puneti legumele.
Deasupra se pun restul legumelor taiate felii. Daca ciupercile si mazarea sunt proaspete, intai se gatesc putin si se lasa la racit. Ciupercile se calesc usor, iar mazarea se fierbe putin. Daca sunt congelate sau din conserva, doar le scurgeti bine si le adaugati in sufleu. Presarati sare, piper si alte condimente, dupa gust.


Bateti ouale cu putina sare, ca pentru omleta. Nu e nevoie sa separati albusurile de galbenusuri ca in reteta frantuzeasca. Adaugati si ricotta si mixati bine totul.


Adaugati amestecul de oua si ricotta peste legume. Ideal este ca amestecul sa acopere bine legumele, daca aveti prea multe legume, mai suplimentati cantitatile de oua si branza.


Gata. Acum dati tava la cuptor, incins deja la 180 grade Celsius si o lasati cam 30 de minute, pana cand este frumos rumenita.


Timpul de coacere difera in functie de fiecare cuptor, deci va orientati dupa aspect. Cand este coapta, se strange si nu mai este lipita de tava. Dar oricum, in 30 de minute, ouale sunt gatite.


Se lasa sa se racesca la temperatura camerei si se feliaza cand e caldut. Se serveste cu o salata verde proaspata, cu ulei de masline si otet (sau suc de lamaie).
Este foarte bun si rece, se poate lua si la servici, ca pranz sau gustare.
Simplu, bun si dietetic!
Daca nu doriti sa fiti chiar atat de dietetici, atunci puteti sa adaugati in amestecul de legume : branza sau cascaval ras, feliute de sunca de curcan sau de jambon, iar deasupra sufleului sa puneti mozzarella sau cascaval razuit. Evident, toate acestea vor da un plus de gust, dar si de calorii, deci, alegerea este a fiecaruia :)
Oricum, rezultatul este delicios si apetisant.
Pofta buna!





Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login

 

 

 
 




Alte recomandari

Carpaccio de ciuperci
Carpaccio de ciuperci
Snack vegetarian
Snack vegetarian
Curcan in sos picant
Curcan in sos picant

 
Google+ Follow Me on Pinterest

 
      Retete africane
      Retete americane
      Retete argentiniene
      Retete asiatice
      Retete australiene
      Retete austriece
      Retete braziliene
      Retete caraibiene
      Retete chinezesti
      Retete cipriote
      Retete egiptene
      Retete elvetiene
      Retete evreiesti (israeliene)
      Retete exotice
      Retete frantuzesti
      Retete germane
      Retete grecesti
      Retete indiene
      Retete Insulele Reunion
      Retete italiene
      Retete libaneze
      Retete macedonesti
      Retete marocane
      Retete mexicane
      Retete olandeze
      Retete orientale
      Retete pakistaneze
      Retete portugheze
      Retete romanesti
      Retete rusesti
      Retete sarbesti
      Retete spaniole
      Retete thailandeze
      Retete tunisiene
      Retete turcesti
      Retete unguresti
 
 
      Aperitive
      Clatite
      Deserturi
      Feluri principale
      Garnituri
      Paste
      Retete craciun
      Retete de post
      Retete vegetariene
      Salate
      Sosuri
      Supe si ciorbe


 
 
      Retete ardei
      Retete avocado
      Retete carne tocata
      Retete cartofi
      Retete cu fructe
      Retete curcan
      Retete de iepure
      Retete de porc
      Retete fructe de mare
      Retete miel
      Retete orez
      Retete peste
      Retete pui
      Retete rata
      Retete vinete
      Retete vita
 
 
      Cocteiluri
      Retete dieta Montignac
      Retete dieta South Beach
 
 
 
Copyright © 2014, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro