![](/ImgCnt/392/Picture%20119mid.jpg)
![](/ImgCnt/392/picture 116mid.jpg)
![](/ImgCnt/392/picture 122mid.jpg)
![](/ImgCnt/392/picture 119mid.jpg)
![](/ImgCnt/392/picture 110mid.jpg)
salatele arabesti sunt foarte fresh, pline de legume, verdeturi si plante aromatice proaspete, care te imbie atat prin aspectul lor apetisant, dar si prin aromele specifice orientale.
tabouleh este o binecunoscuta salata libaneza, pe baza de rosii, patrunjel si bulgur. dressing-ul parfumat de lamaie si menta ii da un plus de prospetime.
este ideala dupa sarbatori, pentru o mica detoxifiere a organismului.
ingrediente:
-o ceasca de bulgur
-o salata verde (arabii folosesc laptuca romana)-optional
-o legatura de ceapa verde
-6 rosii
-o legatura de patrunjel
-o jumatate de legatura de menta verde
-o lamaie
-ulei de masline
-sare
![](/ImgCnt/392/picture 080mid.jpg)
mai intai pregatiti bulgurul. se pune o ceasca de bulgur intr-un bol si se acopera cu apa rece.
![](/ImgCnt/392/picture 069mid.jpg)
![](/ImgCnt/392/picture 070mid.jpg)
se lasa 30-40 de minute, pana cand se umfla bine.
![](/ImgCnt/392/picture 077mid.jpg)
daca ramane surplus de apa, se scurge bine.
apoi se amesteca cu verdeata tocata.
![](/ImgCnt/392/picture 082mid.jpg)
![](/ImgCnt/392/picture 083mid.jpg)
![](/ImgCnt/392/picture 085mid.jpg)
taiati rosiile cubulete si adaugati-le si pe ele.
![](/ImgCnt/392/picture 086mid.jpg)
![](/ImgCnt/392/picture 087mid.jpg)
amestecati 2-3 linguri de ulei cu sucul de lamaie si sare, turnati dressing-ul peste salata. amestecati bine.
![](/ImgCnt/392/picture 088mid.jpg)
aceasta este varianta simpla de tabouleh.
![](/ImgCnt/392/picture 109mid.jpg)
puteti sa o serviti pe frunze de salata romana sau de spanac proaspat.
![](/ImgCnt/392/picture 117mid.jpg)
decorati cu ridichi sau cu rosii.
![](/ImgCnt/392/picture 124mid.jpg)
pofta buna!