Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login     EN  ES 


 
Crema de zahar ars
Crema de zahar ars
Clatite fine si catifelate- reteta rapida de aluat de clatite
Clatite fine si catifelate- reteta ...
Sos  chimichurri (sos argentinian pt fripturi)
Sos chimichurri (sos argentinian p...
Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
Urmareste MondoCucina pe YouTube
MondoCucina.TV

   

Tort de fructe cu mousse de iaurt si frisca


Publicat: 
Categorii:  Deserturi /
5.0 - 24 voturi










Cele mai inspirate deserturi de vara sunt , evident, cele racoritoare, pe baza de fructe. Tortul cu zmeura ,kiwi, cirese negre, nectarine si coacaze rosii, cu un mousse fin de iaurt cu frisca light, pe un blat crocant de biscuit de migdale este un deliciu perfect in orice moment al zilei.
Chiar daca nu aveti nici o aniversare, merita sa incercati acest tort parfumat, delicat si racoritor. Are putine calorii (evident, la o portie mica :) ) si nu va dauna siluetei voastre.

Ingrediente:
-o cana de migdale macinate, o cana de nuci macinate
-100 gr unt topit
-5 linguri de zahar(sau fructoza)-pt blat
-250 gr zmeura proaspata
-350 gr iaurt de fructe de padure (merge si cel clasic)
-250 gr smantana lichida cu continut redus de grasimi
-zahar pt crema -100 gr (eu nu am pus zahar, am inlocuit cu sirop natural de fructe de padure-5 linguri)
-25 grame gelatina
-sirop natural de fructe de padure (optional)
-pt decor: 2 plicuri de Tort Gelee, 3 kiwi,3 nectarine, cateva cirese negre, coacaze rosii


Mai intai ne ocupam de blat. Amestecam migdalele cu nuca macinata, zaharul sau fructoza.


Turnam untul topit si amestecam.


Apoi presam aluatul intr-o tava de tort cu inel si o dam la cuptor la 160 de grade, cam 5 minute, pana cand se rumeneste usor. Lasam blatul la racit.


Separat, ne apucam de crema-mousse de iaurt cu frisca si zmeura. Intr-un bol batem frisca lichida cu 2-3 linguri de zahar (sau fructoza).


Punem gelatina intr-un pahar cu 100 ml apa. Cand gelatina s-a hidratat (e umflata si a absorbit toata apa), o punem la topit intr-un ibric cu foarte putin suc de fructe de padure(facut din sirop). NU trebuie sa fiarba, ci doar sa se dizolve bine.


In alt bol, turnam iaurtul si cele 5 linguri de sirop de fructe.


Turnam gelatina dizolvata peste iaurt.


Adaugam treptat frisca batuta.


Si amestecam pana la omogenizarea completa.


Cand blatul e racit, turnam crema peste el, adaugam zmeura.


Nivelam crema peste zmeura si dam la frigider.


Peste 2 ore e complet intarit mousse-ul. Preparam gelatina decorativa conform instructiunilor de pe plic. Taiem fructele. Decoram tortul cu fructe, turnam gelatina si apoi mai punem un strat de fructe (puteti sa faceti doar un strat, dar eu am vrut sa fie mai gros decorul de fructe).


Se lasa la rece inca o ora si apoi se serveste.


Delicios!


Pofta buna!




Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login

 

 

 
 




Alte recomandari

Clatite fine si catifelate- reteta rapida de aluat de clatite
Clatite fine si catifelate- reteta ...
Clatite cu dulceata de capsuni, mandarine si scortisoara
Clatite cu dulceata de capsuni, man...
Clatite "Night and Day"
Clatite "Night and Day"

 
Google+ Follow Me on Pinterest

 
      Retete africane
      Retete americane
      Retete argentiniene
      Retete asiatice
      Retete australiene
      Retete austriece
      Retete braziliene
      Retete caraibiene
      Retete chinezesti
      Retete cipriote
      Retete egiptene
      Retete elvetiene
      Retete evreiesti (israeliene)
      Retete exotice
      Retete frantuzesti
      Retete germane
      Retete grecesti
      Retete indiene
      Retete Insulele Reunion
      Retete italiene
      Retete libaneze
      Retete macedonesti
      Retete marocane
      Retete mexicane
      Retete olandeze
      Retete orientale
      Retete pakistaneze
      Retete portugheze
      Retete romanesti
      Retete rusesti
      Retete sarbesti
      Retete spaniole
      Retete thailandeze
      Retete tunisiene
      Retete turcesti
      Retete unguresti
 
 
      Aperitive
      Clatite
      Deserturi
      Feluri principale
      Garnituri
      Paste
      Retete craciun
      Retete de post
      Retete la cuptor
      Retete vegetariene
      Salate
      Sosuri
      Supe si ciorbe


 
 
      Ficatei
      Retete ardei
      Retete avocado
      Retete banane
      Retete capsuni
      Retete carne tocata
      Retete cartofi
      Retete cu fructe
      Retete curcan
      Retete de iepure
      Retete de porc
      Retete dovlecei
      Retete fructe de mare
      Retete goji
      Retete kiwi
      Retete miel
      Retete orez
      Retete peste
      Retete pui
      Retete rata
      Retete rosii
      Retete vinete
      Retete vita
 
 
      Cocteiluri
      Retete dieta Montignac
      Retete dieta South Beach
 
 
 
Copyright © 2019, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro