aceasta reteta este o reprezentare imagistic-culinara a unei veritabile coride. evident, fiind o reteta cu aer hispanic, trebuie sa folositi un muschi de vita de calitate, condimente picante si ardei rosii (pe post de cape).
corida este un sport controversat, ridicat la rang de arta in spania. este simbolul victoriei omului impotriva taurului, iar spectacolul este alcatuit din mai multe etape, matadorul aparand doar in final, fiind cel ales sa dea lovitura finala taurului.
reteta "matadorului" de turnedou de vita sugereaza victoria lui triumfala si va este oferita ca trofeu culinar.
ingrediente:
-2 felii de muschi de vita
-un ardei gras
-o cutie de rosii pasate
-o lingurita pasta de ardei iute
-sare, piper, usturoi
-ulei de masline
dupa 5 minute, intoarceti-le si pe cealalta parte.
acum va apucati de sosul picant. incingeti o lingura de ulei de masline. adaugati usturoiul tocat sau macinat (dupa preferinte) si rosiile pasate. caliti putin rosiile, adaugati sare, piper si pasta de ardei iute.
adaugati feliile de ardei rosu copt in sos si lasati-le sa fiarba la foc mic cateva minute, acoperite cu capac.
intre timp frigeti carnea pe gratarul incins, fara sa o presati.
dupa 3 minute intoarceti feliile de carne, reduceti focul la mediu si le mai frigeti inca 3 minute.
cand sunt gata,le scoateti pe o farfurie si presarati sare peste ele.
aranjati turnedoul, prin alternanta gratar-ardei-gratar.
stropiti turnedoul cu sosul picant si oferiti-l "matadorului" sa-l deguste.
pofta buna!