Varza calita la cuptor cu pulpa de porc si kaiser afumat


Timp: 
Publicat: 
Categorii:Retete romanesti / Feluri principale / Retete de porc /



Varza calita cu carne de porc este o mancare traditional romaneasca, foarte gustoasa si apreciata. Fiind foarte calorica, este ideala iarna, cand exista si varza murata (reteta se poate face si cu varza cruda, in celelalte anotimpuri).
Ardeiul iute si mamaliguta (facuta cu unt) acompaniaza perfect acest fel de mancare traditional.

Ingrediente:
-un kg de varza murata tocata
-un kg de pulpa de porc
-250 gr costita sau kaiser afumat
-o cutie rosii pasate
-cimbru
-dafin
-piper boabe si macinat
-ulei de floarea soarelui


Spalati carnea si taiati-o cubulete. Caliti-o in ulei de masline.


Rumeniti-o usor pe toate partile.


Adaugati piper si paprika dulce, continuati sa mai prajiti carnea inca 3 minute (carnea nu trebuie sa fie perfect facuta, deoarece o veti mai coace inca 15-20 de minute).
Mentineti carnea acoperita la cald, pana cand e calita varza.


Tocati varza murata, scurgeti-o bine de lichidul continut. Strangeti bine in pumn cate putina varza (ca sa ramana cat mai uscata) si adaugati varza tocata in tava unsa cu ulei. Dupa ce ati pus toata varza, stropiti-o cu ulei si presarati boabele de piper, cimbrul si frunzele de dafin.


Presarati boia iute si dulce , piper. Coaceti varza in cuptor pana se rumeneste usor. Apoi adaugati bucatelele de carne si sosul de carne din tigaie si continuati coacerea la 180 grade celsius.


Dupa 10 minute adaugati rosiile,amestecati bine si reintroduceti tava in cuptor.


Caliti feliutele de kaiser.


Adaugati kaiserul prajit peste varza calita.


Mai mentineti inca 5 minute pe functia ventilat, cat sa se rumeneasca bine.


Se serveste fierbinte.


Traditional, se serveste alaturi de mamaliguta calda si un ardei iute(accelereaza digestia).


Pofta buna!