![](/ImgCnt/263/Picture%20044mid.jpg)
![](/ImgCnt/263/picture 044mid.jpg)
bucataria argentiniana este renumita pentru varietatea grill-urilor, bogatia condimentelor si, mai ales, pentru sosul chimichurri.
cateva felii de vinete si ardei grilate, un sos rapid de legume proaspete, pe baza de ulei de masline extravirgin si suc de lamaie, pot fi o solutie rapida si sanatoasa pentru o cina de vara.
sper ca aceasta reteta sa fie pe placul vegetarienilor, si nu numai....
spalati bine legumele si stergeti-le de apa.
![](/ImgCnt/263/picture 001mid.jpg)
taiati vinetele in lungime, astfel incat sa obtineti felii de cca 1 cm grosime.presarati-le cu sare si lasati-le intr-o strecuratoare aprox. o ora si jumatate.
![](/ImgCnt/263/picture 003mid.jpg)
dupa o ora:
![](/ImgCnt/263/picture 004mid.jpg)
apoi le spalati cu apa rece si le stergeti bine.
le ungeti cu ulei de masline. ardeii ii taiati felii, ii ungeti cu ulei si ii puneti pe grill.
![](/ImgCnt/263/picture 007mid.jpg)
dupa cateva minute, ii intoarceti.
![](/ImgCnt/263/picture 015mid.jpg)
la final, coaceti vinetele, cateva minute pe fiecare parte.
![](/ImgCnt/263/picture 019mid.jpg)
pregatiti sosul chimichurri. amestecati cateva linguri de ulei de masline cu ceapa rosie tocata fin, ardei gras tocat cubulete, pulpa tocata de la o rosie, usturoi macinat, patrunjel tocat, suc de lamaie si putin otet. adaugati sare si piper, dupa gust, si un ardei iute tocat fin (sau cat doriti).
![](/ImgCnt/263/picture 037mid.jpg)
asezati legumele grilate pe un platou si stropiti-le cu sosul chimichurri, cat sunt calde.
![](/ImgCnt/263/picture 040mid.jpg)
sunt ideale ca meniu de post, sau ca garnitura langa o friptura suculenta.
pofta buna!