Pesto de rucola


Timp: 
Publicat: 
Categorii:Retete vegetariene / Aperitive / Retete de post /



5.0 - 24 voturi

pesto de rucola este un sos gros, plin de vitamine si minerale, obtinut prin mixarea fina a frunzelor proaspete de rucola. se realizeaza foarte simplu si se serveste cat mai rapid dupa preparare, pentru a nu-si pierde proprietatile curative.
rucola este o planta foarte sanatoasa cu proprietati antianemice si detoxifiante, ideala pentru mentinerea si imbunatatirii sanatatii si imunitatii.
ingrediente necesare pentru un pesto simplu, vegetarian de rucola: o legatura de rucola spalata si uscata, ulei de masline extravirgin, sare marina neiodata sau sare de himalaya, suc de lamaie proaspat stors. optional, se mai pot adauga piper, usturoi, muguri de pin sau migdale crude, parmezan etc.
se pun ingredientele in mixer si se mixeaza cateva secunde pana cand obtineti un sos gros.

se serveste imediat sau se pastreaza acoperit la frigider, cateva ore.
ideal pe paine neagra integrala, in combinatie cu pastele, in sandvisuri, peste cartofi copti in coaja, cu diferite branzeturi, in salate, etc.

 
pofta buna!