Muschi de vita cu portocale


 
 
Ala, bala, portocala,
Iesi Badita la portita,
Ca te-asteapta o friptura,
Din muschi fraged de vitica,
Cu margele verzi, cu unt
Cu aspect foarte placut,
Cu felii de portocale,
Pe pofta inimii tale.
Cioc, boc treci la loc!
 



Timp total
65 min


Nivel dificultate
Mediu



Numar portii
4


Publicat 


Ingrediente:
600 gr muschi de vita
400 gr mazare
300 gr portocale
50 gr unt
30 ml ulei de masline
20 gr sare
Piper, boia dulce.
 
Mod preparare:
Muschiul de vita se condimenteaza cu sare, pipe si boia, dupa care se unge cu ulei. Pe un gratar foarte bine inchins ( tigaie grill) se aseaza carnea si se intoarc pe toate partile pana ce se rumeneste putin si capata un aspect placut.



Intr-o tava de cuptor se pune mazarea, in mijloc se aseaza muschiul de vita fript, pe deasupra se pun bucatele de unt, de jur imprejur se pun felii de la o portocala, se condimenteaza dupa gust si se stropeste totul cu zeama de portocale.

Se introduce tava in cuptorul incins la 180°C, pentru circa 30 de minute, stropind in permanenta cu suc de portocale.