Rulada de pui cu ciuperci in foietaj


Categorii: Aperitive / Feluri principale /

 
 
Va servesc o super rulada de pui cu ciuperci in foietaj...v-am facut pofta sau inca nu? :)
 



Timp total
70 min


Nivel dificultate
Mediu



Numar portii
10


Publicat 


Ingrediente:
- 2 jumatati piept de pui dezosat
- 2 borcan mici cu ciuperci
- gogosar proaspat
- 1 ceapa mare
- 1 foaie aluat foietaj Bella
- marar proaspat
- 2 oua
- susan
- sare, piper
- ulei
 
Mod preparare:
Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu un servet de bucatarie. Intr-un castronel punem uleiul, putina sare, piper si boia de ardei dulce. Amestecam bine si cu o pensula ungem bucatile de pui. Ciupercile le scoatem din borcan si le spalam. Le taiem feliute si le punem putin la calit impreuna cu ceapa, sarea si piperul. La final stingem focul si adaugam marar tocat.



Batem bucatile de piept cu grija sa nu se rupa, le umplem cu ciupercile calite si rulam strans( ciupercile se scurg foarte foarte bine). Eu am strans bine cu ajutorul scobitorilor pe care le-am taiat in parti (sa nu iasa prin foietaj). Ruloul astfel obtinut se asaza pe foaia de aluat si la fel se ruleaza.





Ungem o tava cu margarina si punem hartie de copt. Luam rulada si o asezam cu partea unde am impachetat-o in jos dar printr-o miscare rapida. O ungem cu ou, presaram susan, apoi o bagam in cuptorul incins. Reglam o temperatura potrivita ( aprox 180 C) si lasam pana prinde o culoare aurie foietajul ( eu am lasat-o la copt 60 de minute sa fiu sigura ca s-a patruns bine puiul). Cand este gata o scoatem din cuptor, o lasam sa sa raceasca apoi putem servi. Se poate consuma calda sau rece!



Pofta Buna!