Swiss roll cu frisca si piersici 
                        
                        
                        
                     
                         
                        
                        
                         
                        
                        
                        
                        
                            Reteta asta nu se poate sa nu o incercati!
                        
                         
                       
                        
                        
                        
                          
                            
                                
                                
                                
                                
                                
                                
                                    
                                
                                Timp total
                                 45 min
                                
                             
                            
                                
                                
                                Nivel dificultate
                                Mediu
                                                                    
                             
                            
                         
                          
                            
                                    
                                      
                                                    
                                                    Numar portii
                                                     10 
                             
                              
                            
                                
                                
                                Publicat 
                                
                                
                             
                            
                         
                        
                        
                        Ingrediente:
                            
                                Pasta decorativa:
                            
                                
                            
                                - 1 albus
                            
                                
                            
                                - 20 g cacao
                            
                                
                            
                                - 20 g faina
                            
                                
                            
                                - 30 g zahar
                            
                                
                            
                                - 30 g unt
                            
                                
                            
                                Blat:
                            
                                
                            
                                - 4 oua
                            
                                
                            
                                - 125 g faina
                            
                                
                            
                                - 150 g zahar tos
                            
                                
                            
                                - 1 praf de sare
                            
                                
                            
                                Crema:
                            
                                
                            
                                - 1 plic frisca
                            
                                
                            
                                - piersici din compot
                            
                         
                        
                        
                            Mod preparare:
                        
                             Pasta decorativa
1. Pentru a face pasta decorativa mixam toate ingredientele bine.
2. Punem in tava (38 x 28cm) modelul si hartia de copt. 
3. Punem pasta intr-un sprit cu varf simplu (folositi unul bun, eu am avut unul caruia ii tot sarea capacul si a iesit cam intrerupt :( ) si spriam dupa model.
4. Bagam tava in frigider pentru 15-20 min.

Blat:
1. Preincalzim cuptorul la 190°C.
2. Separam albusurile de galbenusuri. 
3. Batem albusurile spuma cu praful de sare. Adaugam apoi 100 g de zahar si mixam pana la dizolvarea acestuia.
4. Galbenusurile le batem spuma cu 50 g zahar pana la dizolvarea (aproape) completa a acestuia.
5. Amestecam albusurile cu galbenusurile cu ajutorul unei spatule.
6. Incorporam, tot cu ajutorul spatulei, faina cernuta in compoztitie.
7. Scoatem tava din frigider, turnam compozitia in ea si nivelam.
8. Introducem tava in cuptor, pe raftul din mijloc, pentru 15-20 min (faceti testul cu scobitoarea).
9. Scoatem din cuptor, dezlipim blatul de hartia de copt si rulam cu hartie cu tot.
Crema
1. Preparam frisca si amestecam cu piersicile tocate marunt.
Asamblare:
Dupa ce s-a racit  taiem marginile, umplem blatul cu crema si introducem in frigider pentru 3 h.
                    
                                
                                Voteaza
                                       
                                        
	
                                            
                                            
                                            Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota.
                                            Login