Swiss roll cu frisca si piersici


Categorii: Deserturi /

 
 
Reteta asta nu se poate sa nu o incercati!
 



Timp total
45 min


Nivel dificultate
Mediu



Numar portii
10


Publicat 


Ingrediente:
Pasta decorativa:
- 1 albus
- 20 g cacao
- 20 g faina
- 30 g zahar
- 30 g unt
Blat:
- 4 oua
- 125 g faina
- 150 g zahar tos
- 1 praf de sare
Crema:
- 1 plic frisca
- piersici din compot
 
Mod preparare:
Pasta decorativa 1. Pentru a face pasta decorativa mixam toate ingredientele bine. 2. Punem in tava (38 x 28cm) modelul si hartia de copt.



3. Punem pasta intr-un sprit cu varf simplu (folositi unul bun, eu am avut unul caruia ii tot sarea capacul si a iesit cam intrerupt :( ) si spriam dupa model. 4. Bagam tava in frigider pentru 15-20 min.



Blat: 1. Preincalzim cuptorul la 190°C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile spuma cu praful de sare. Adaugam apoi 100 g de zahar si mixam pana la dizolvarea acestuia. 4. Galbenusurile le batem spuma cu 50 g zahar pana la dizolvarea (aproape) completa a acestuia. 5. Amestecam albusurile cu galbenusurile cu ajutorul unei spatule. 6. Incorporam, tot cu ajutorul spatulei, faina cernuta in compoztitie. 7. Scoatem tava din frigider, turnam compozitia in ea si nivelam. 8. Introducem tava in cuptor, pe raftul din mijloc, pentru 15-20 min (faceti testul cu scobitoarea). 9. Scoatem din cuptor, dezlipim blatul de hartia de copt si rulam cu hartie cu tot. Crema 1. Preparam frisca si amestecam cu piersicile tocate marunt. Asamblare: Dupa ce s-a racit taiem marginile, umplem blatul cu crema si introducem in frigider pentru 3 h.