Dovleac picant


 
 
Satul de picanteriile americane la care era supus de Halloeween, un dovleac s-a hotarat sa vina in Europa, ca sa nu mai sfarseasca ranjind pe la ferestre.
 



Timp total
20 min


Nivel dificultate
Redus



Numar portii
4


Publicat 


Ingrediente:
800 gr dovleac
100 ml ulei
boia iute
sare
piper
 
Mod preparare:
Satul de picanteriile americane la care era supus de Halloeween, un dovleac s-a hotarat sa vina in Europa, ca sa nu mai sfarseasca ranjind pe la ferestre. Ajuns pe mana pofticiosilor de pe la noi, a sfarsit ca picanterie, dupa ce s-a scaldat imprunent intr-o tigaieā€¦



Dovleacul se spala, se sterge, se taie in doua si se scot semintele, apoi se curate de coaja. Dovleacul curatat se taie in feliute subtiri, apoi se condimenteaza cu sare si piper, se amesteca usor ca sa nu se rupa si se lasa putin la rece.



Uleiul se pune la incins intr-o tigaie, iar cand este foarte inchins se pun bucatile de dovleac si se rumenesc usor pe ambele parti.



Se servesc pe platou sa ufarfurie ca si garniture pentru diverse preparate, putand fi asezonat cu maioneza sau smantana.



Pentru ca dovleacul sa nu se inmoaie la prajit, se recomanda ca feliile sa se pun ape rand, nu una peste alta.