Salata de cartofi cu ciuperci marinate


 
 
Ciupercutele au fost dintotdeauna indragostite de grasunii pamantului. ...
 



Timp total
35 min


Nivel dificultate
Redus



Numar portii
4


Publicat 


Ingrediente:
400 gr cartofi
400 gr ciuperci
100 gr ceapa
100 ml vin alb
30 ml ulei
20 ml sos de soia
½ legatura de patrunjel
Sare, piper, boia.
 
Mod preparare:
Ciupercutele au fost dintotdeauna indragostite de grasunii pamantului. Cand pleaca la intalnire cu cartofii, se dau cu ulei, se infierbanta, beau un pahar cu vin si se inmoaie de emotie cand le stau alatrui. Iata un cuplu culinar cu gust ce poate infrunta orice pofta!



Cartofii se spala si se fierb in apa cu putina sare, dupa care se scurg de apa si se lasa la racit. Cartofii raciti se curate de coaja, se taie in doua pe lungime, se feliaza subtire si se stropesc cu ulei.

Ceapa se taie rondele, se pune intr-un vas si se amesteca cu sare, piper si sos de soia.Ciupercile se curate, se spala, se scurg de apa, se pun la calit intr-o tigaie cu restul de ulei, iar dup aces-au rumenit, se calesc cateva minute si cu vinul.



Peste ciuperci se pune amestecul de ceapa, se caleste pana se inmoaie si ceapa, se presara cu patrunjel tocat si se servesc langa cartofi, ornate cu boia si patrunjel.



Pofta buna!