Ciorbita de fasole boabe


Categorii: Supe si ciorbe /

 
 
Ciorba de fasole boabe
 



Timp total
80 min


Nivel dificultate
Redus



Numar portii
10


Publicat 


Ingrediente:
- 150 / 200 fasole boabe
- 1 morcov
- o legatura de patrunjel
- o ceapa medie
- un ardei gras
- 2 rosii
- bors
- leustean
- telina
- sare
 
Mod preparare:
Fasolea inmuiata in apa rece, a doua zi se limpezeste cu apa rece si se pune la fiert tot in apa rece, schimband apa de 2-3 ori. Zarzavatul si ceapa tocate marunt se calesc 2 minute, in 50 ml untdelemn si se adauga in oala cu fasole. Cand fasolea este fiarta, se pun ardeiul si rosiile taiate marunt si se fierb inca 30 minute, potrivindu-se apoi gustul cu sare si completind cu apa, daca ciorba este prea deasa. Se acreste dupa gust si se aromeaza cu frunze de leustean si telina taiate marunt.