Placinta cu legume si sunca Praga


Categorii: Aperitive / Feluri principale /

 
 
Placinta aceasta are un gust deosebit!
 



Timp total
90 min


Nivel dificultate
Redus



Numar portii
10


Publicat 


Ingrediente:
Pentru aluat:
- 250 g faina
- 100 g margarina rece
- 100 g unt rece
- 1 ou
- 1 lingura otet
- 2 linguri apa foarte rece
- 1 lingurita rasa de sare
Pentru umplutura:
- ceapa verde
- usturoi verde
- ardei gras rosu
- ciuperci
- sunca Praga
- 2 oua
- cascaval
- 3 linguri ulei
- condimente (oregano, sare, piper, cimbru)
- seminte floarea-soarelui, mac
- marar, patrunjel
 
Mod preparare:
Se amesteca faina cu sarea, se adauga untul si margarina taiate bucatele si se framanta cu degetele pana ce obtinem un amestec nisipos. Se adauga oul batut cu apa si otet si se amesteca bine pana se formeaza un aluat omogen si elastic. Se inveleste in folie alimentara si se lasa la frigider cca 30 min. Intre timp se curata legumele, se taie bucatele si se calesc in uleiul bine incins pana se inmoaie si scade zeama. Se adauga ouale batute cu cascaval. Se condimenteaza, se stinge focul si se adauga mararul si patrunjelul, apoi se lasa la racit. Se intinde un aluat subtire, se adauga umplutura, se ruleaza cat mai strans, apoi se asaza placnta intr-o tava unsa cu ulei. Se unge placinta deasupra cu ou batut, se presara semintele de floarea-soarelui si macul, apoi se introduce in cuptor pana se rumeneste.