Budinca de fasole galbena cu sunca


Categorii: Feluri principale /

 
 
Fasolea galbena poate fi gatita in mai multe moduri, astazi insa va propun o budinca gustoasa cu fasole galbena si sunca! :)
 



Timp total
70 min


Nivel dificultate
Redus



Numar portii
6


Publicat 


Ingrediente:
- 500 gr fasole verde
- 4 oua fierte tari
- 3 oua
- 300 ml smantana
- sare
- piper
- 2 linguri pesmet
- putin unt
- patrunjel
- 2 catei usturoi
- 100 gr bacon
 
Mod preparare:
ntr-o oala cu apa si sare se pune la fiert fasolea pana se inmoaie. Intre timp fierbem ouale. Tapetam un vas de yena cu unt si pesmet. Punem un strat de fasole apoi unul de oua (taiate felii groase) si repetam cu inca un rand. Se face un sos din smantana, 3 oua, 1 lingura pesmet, usturoi dat pe razatoare,patrunjel tocat, sare si piper. Se toarna deasupra. Se asaza fasii de sunca si se da la cuptor pana se rumeneste.