Tabla de sah


Categorii: Deserturi /

 
 
Tabla de sah
 



Timp total
75 min


Nivel dificultate
Redus



Numar portii
6


Publicat 


Ingrediente:
Pentru blaturi:
- 300 gr unt
- 400 gr zahar pudra
- 15 ml esenta de vanilie
- 500 gr faina
- 2 lingurite praf de copt
- 6 oua
- 4 linguri de cacao
- un praf de sare
- o cana de compot de caise, pere pentru insiropat
Pentru crema:
- 2 galbenusuri
- 100 gr de zahar pudra vanilat
- 200 gr unt
- 2 linguri de cacao
- o fiolă de rom
Pentru ornat:
- o ciocolata amaruie
 
Mod preparare:




Intr-un bol frecati spuma untul la temperatura camerei, cu zaharul pudra. Adaugati treptat ouale mixate bine cu un praf de sare, vanilia si faina amestecata cu praful de copt. Impartiti apoi compozita astfel rezultata in doua boluri in cantitate egala. In unul din ele adaugati cacaua si omogenizati bine. Turnati apoi compozitiile in 2 tavi de chec. Cand sunt gata se scot din cuptor si se lasa la racit. Pentru crema: Frecati untul pana devine ca o crema subtire; amestecati pe aburi galbenusurile cu zaharul, pana cand zaharul e dizolvat. Luati de pe foc şi asteptati sa se raceasca la temperatura camerei. Apoi adaugati untul spuma, cacao si romul. Pentru asamblare: Mai intai taiati blaturile (pe lung) in fasii egale, cam de 4 cm, apoi puneti o fasie alba, una neagra, una alba si iar una neagra, in forma de sah una peste cealalta, lipindu-le intre ele cu crema de ciocolata. Se orneaza cu crema ramasa si cu ciocolata amaruie rasa.