Fasole batuta cu mamaliguta


Categorii: Feluri principale /

 
 
Fasole batuta cu mamaliguta
 



Timp total
70 min


Nivel dificultate
Redus



Numar portii
1


Publicat 


Ingrediente:
- fasole
- ceapa
- morcov
- telina
- bulion
- ulei
- sare, piper, cimbru, frunze busuioc
- malai
 
Mod preparare:
Fasolea se pune la inmuiat de cu seara.Se pune la fiert , schimband apa de 2-3 ori. In ultima apase adauga un morcov, un cartof si otelina. Se lasa la fiert cu sare. Cand sunt fierte, se strecoara si sepastreaza o cana de zeama. Separat secalesc in ulei 2-3 cepe cu bulion, sare, piper si cimbru. Se scurge uleiul intr-o cana. Fasolea se pune in blender si se paseaza cu apa oprita, uleiul scurs si usturoiul pisat dupa preferinta. Se face mamaliga nu foarte tare, se pune fasole peste ea iar deasupra ornam cu ceapa calita.