Tort Diplomat Cu Fructe De Padure


Categorii: Deserturi /

 
 
Un tort pentru ziua de 8 Martie
 



Timp total
80 min


Nivel dificultate
Mediu



Numar portii
10


Publicat 


Ingrediente:
Am facut un blat din:
7 oua
7 lg zahar
7 lg faina
7 lg miez de nuca
1 praf copt
Crema:
3 cani zahar
2 cani lapte
5 oua
1000 ml frisca
4 plicuri gelatina granule
1punga fructe de padure +200 zmeura
 
Mod preparare:
Am facut un blat din: 7 oua 7 lg zahar 7 lg faina 7 lg miez de nuca 1 praf copt Crema: Galbenusurile se amesteca bine cu 2 cani de zahar Se adauga laptele si se pune compozitia pe foc Se tine amestecul pana se ingroasa putin, apoi se adauga gelatina dizolvata in apa sau lapte Se mai tine pe foc pana se mai ingroasa, apoi se da la rece Frisca se bate bine,albusurile se bat spuma, se adauga 1 cana de zahar si se mai bat pana se dizolva zaharul, apoi se amesteca cu frisca si compozitia de galbenusuri, si fructele scurse. Intr-o forma pe fundul careia s-a asezat folie transparenta se pune o bucata de blat compozitia de diplomat apoi cealalta bucata de balat si se da la frigider pentru 5-6 ore dupa care se orneaza dupa preferinte.