Prajitura PASSIONE


 
 
Autor
Rafinata si plina de culoare...
 



Timp total
80 min


Nivel dificultate
Redus



Numar portii
1


Publicat 


Ingrediente:
Blatul:
-4 oua
-8 lg. faina
-8 lg. zahar pudra
-2 lg. suc proaspat de portocala + 1 lg. de coaja rasa
-2 lg. lapte
-1 lgt. praf de copt
-2 lg. merisoare
Crema:
-200 ml. frisca
-2 iaurturi activia cu piersici si fructul pasiunii ( mici)
Sirop;
-5 lg zahar
-300ml apa
-coaja ramasa si sucul de la portocala
Topping de struguri:
-un strugure negru mediu
-5 lg de zahar
-2 lg apa
 
Mod preparare:
Mixam albusurile cu zaharul , galbenusurile cu sucul de portocale si laptele. Turnam galbenusurile peste albusuri si adaugam faina cu merisoarele taiate mai mici si cu praful de copt. Punem compozitia intr-o tava cu hartie de copt si o dam la cuptor. Facem testul scobitoarea si lasam blatul la racit.





Asamblam prajitura : taiem blatul in doua, insiropam, punem crema,mai mult de jumatate, punem al doilea blat, insiropam, punem restul de crema si ornam cu topping. Recomand cu mare drag aceasta prajitura, e deosebita! Pofta buna!!!