Tort de biscuiti


Categorii: Deserturi /

 
 
Salamul de biscuiti ,acum intr-o alta forma,este pentru multi/e dintre noi unul dintre deserturile copilariei.
 



Timp total
40 min


Nivel dificultate
Redus



Numar portii
12


Publicat 


Ingrediente:
500 g biscuiti simpli
200-250 ml lapte(apa pentru varianta de post)
100 g unt(margarina pentru varianta de post)
100 g alune(sau nuci macinate)
50 g zahar pudra
50 g cacao
50 g ciocolata topita(nu se adauga la varianta de post)
esenta de rom
extract de vanilie(sau esenta)
fulgi de ciocolata si cacao pentru decor
 
Mod preparare:
Intr-un castronel frecam untul moale cu zaharul .Biscuitii ii rupem cu mana(bucati mai mari sau mai mici,depinde cum va place) si ii punem intr-un bol incapator.Adaugam nucile macinate,cacaua ,ciocaolata topita si amestecam usor.Incorporam laptele (nu tot odata)si amestecam de fiecare data pentru ca s-ar putea sa nu fie nevoie de tot laptele,depinde de gradul de absortie al biscuitilor.Pentru varianta de post clocotiti apa. La final ,incorporam si untul frecat cu zahar si esentele. Am transferat compozitia intr-o forma rotunda cu inel detasabil(18-20 cm diametru) si am presat usor. Pastram la rece pentru cateva ore sau cel mai bine peste noapte, apoi decoram cu ce dorim si putem servi