Coronita cu branza de vaci


Categorii: Deserturi / Retete romanesti /

 
 
Autor
Nu m-am putut abtine sa nu impart cu voi aceasta "creatie"...
 



Timp total
120 min


Nivel dificultate
Redus



Numar portii
1


Publicat 


Ingrediente:
Aluatul:
-500 gr. faina integrala
-5 galbenusuri
-150 gr. zahar
-100 gr unt topit
-coaja de portocala
-25 gr drojdie proaspata
-un praf de sare
-esenta vanilie
-50 ml ulei
-150 gr lapte
Pt. umplutura
;-400 gr branza de vaci
-5 lg zahar
-vanilie
-1 lgt coaja de portocala
-1 ou+1 galbenus
-4 lg gris
-2 lg merisoare sau stafide aurii
Un galbenus+ 1 lg lapte pt uns
 
Mod preparare:
Dragii mei, eu din acelasi aluat, dar cu faina alba, fac si acesti minunati cozonaci... dar sa revenim la reteta de mai sus...



Acest aluat il fac si pt cozonac, dar cu faina alba. Punem faina integrala intr-un vas , facem o gropita in mijloc si punem drojdia amestecata cu 1 lgt de zahar si putin lapte caldut. Cand drojdia isi dubleaza volumul adaugam galbenusurile mixate bine cu coaja de portocala si laptele caldut in care am adaugat zaharul, sarea si vanilia. Incepem sa framantam, adaugand untul topit si uleiul la final. Lasam la dospit cca. 90 min. Intre timp pregatim branza la care adaugam toate incredientele de mai sus. Impartim aluatul in 4 parti .Intindem fiecare parte , peste care punem branza de vaci, rulam si impletim in doua. Asezam impletitura in tava rotunda sau intr-o tava normala si mai lasam la dospit inca 30 min dupa care ungem deasupra cu galbenus, . Dam la cuptorul preancalzit. Dupa 20 min intredeschidem cuptorul putin deoarece se coace mai bine si mai lasam inca 25 min ...Facem testul scobitoarea, o scoatem din cuptor pe un gratar.Este MI-NU-NA-TA !!! POFTA BUNA !