Prajitura PRIMAVERA


 
 
Autor
O prajitura fina si rafinata...
 



Timp total
50 min


Nivel dificultate
Redus



Numar portii
1


Publicat 


Ingrediente:
Blat:
-4 oua
-8 lg faina
-8 lg zahar
-2 lg lapte
-1 lgt unt
-1 lgt praf de copt
-un praf de sare
-2 lgt coaja de portocala rasa
Crema;
-150 gr frisca
-150 gr mascarpone
-3 galbenusuri+ 4 lg de zahar
-5 lg topping de mure sau struguri
Sirop:
-5 lg zahar+ coaja de porto + 200 ml apa
 
Mod preparare:
Mixam albusurile cu zaharul, galbenusurile cu laptele, untul si coaja de portocala, faina o amestecam cu praful de copt.Turnam galbenusurile peste albusuri si incorporam faina. Dam blatul la cuptor. Facem testul scobitoarea, il scoatem pe un gratar si il lasam la racit. Intre timp fierbem siropul si toppingul si le lasam la racit. Pentru crema , galbenusurile plus zaharul le fierbem pe abur.Mixam bine crema mascarpone si adaugam galbenusurile si cele 5 lg de topping . Mixam frisca. Incorporam crema cu mascarpone in frisca si e gata si crema. Insiropam bine, bine blatul, punem crema si ornam cu jeleu de mure sau struguri. Cel mai bine e sa o lasam la frigider pana a doua zi sau macar 4 ore....Pofta buna !!!





Dragii mei , toppingul se face foarte usor : punem la fiert fructele, zaharul cu cca 100 ml apa si le fierbem la foc mic pana devine ca mierea de albine. Il strecuram si il putem folosi in diverse moduri...



Jeleul de fructe se poate face la fel de simplu...punem 150 ml topping, 100 ml apa si un plic de Tort-Gelee ( gelatina pt prajituri) la fiert si pe urma la racit intr-o tava sau ceva intins si cu diferite forme putem orna torturile si prajiturile cu usurinta...