Tarta cu mere


Categorii: Deserturi /

 
 
Un desert delicios in zilele de post
 



Timp total
40 min


Nivel dificultate
Redus



Numar portii
8


Publicat 


Ingrediente:
Aluat: 200 g margarina, 400 g faina, 5-6 linguri apa(lapte sau smantana), 4 linguri zahar.
Umplutura: 1 lingura de gris, 1 kg de mere, zahar dupa gust, in functie de cat de dulci sunt merele, scortisoara.
 
Mod preparare:
Se topeste margarina la micro, se amesteca cu zaharul, se incorporeaza faina si apa si se framanta pana cand se ia toata faina de pe peretii vasului si se formeaza o bila de aluat. O treime din aluat se pastreaza si restul se intinde si se pune intr-o tava de tarta. Se da la frigider 15 min, timp in care ne ocupam de umplutura. Se curata merele si se dau prin razatoare sau robot, se pun pe foc impreuna cu zaharul si scortisoara si se calesc pana cand devin sticloase si se mai evapora din suc. Peste aluatul din tava se presara o lingura de gris. Cand s-a racorit putin umplutura se aseaza peste aluatul din tava. Din restul aluatului se fac zabrele , floricele sau stelute si se aseaza peste umplutura. Se da la cuptor pentru 20-25 min