Cakes of dreams


Categorii: Deserturi / Retete romanesti /

 
 
Autor
Un desert simplu de creat, dar deosebit de delicios...
 



Timp total
50 min


Nivel dificultate
Redus



Numar portii
1


Publicat 


Ingrediente:
Blat: tava cu diametru de 28/23
-6 oua
-8 lg de faina
-3 lg cacao
-3 lg lapte
-10 lg de zahar
-2 lgt pr de copt
-100 gr fulgi de migdale prajite
Crema:
-200 ml frisca
-100 gr mascarpone
-4 galbenusuri
-4 lg zahar brun
-100 gr migdale prajite
-cateva lg de fulgi de ciocolata
-fulgi de ciocolata si de migdale pt ornat
Sirop:
-4 lg cacao
-200 gr zahar
-400 ml apa
 
Mod preparare:
Mixam albusurile cu zaharul, galbenusurile cu laptele, in faina punem praful de copt si cacao. Adaugam galbenusurile la albusuri , incorporam faina si punem migdalele pe care le prajim putin in cuptor . Crema se face foarte usor : cele 4 galbenusuri le amestecam cu zaharul brun, pe care il facem pudra, pe abur, le lasam la racit, le amestecam cu mascarponele pe care il mixam putin,mixam frisca si incorporam in ea crema cu galbenus si mascarpone, apoi adaugam migdalele si fulgii de ciocolata. Insiropam bine blatul si punem crema deasupra (siropul trebuie fiert putin mai mult sa devina mai gros ) . Ornam cu fulgi de ciocolata si migdale...Pofta buna !!!