Ciorba de burta
                        
                        
                        
                     
                         
                        
                        
                         
                        
                        
                        
                        
                            O sa impartasesc reteta ciorbei de burta pe care o prepar pe gustul familiei mele.
                        
                         
                       
                        
                        
                        
                          
                            
                                
                                
                                
                                
                                
                                
                                    
                                
                                Timp total
                                 90 min
                                
                             
                            
                                
                                
                                Nivel dificultate
                                Mediu
                                                                    
                             
                            
                         
                          
                            
                                    
                                      
                                                    
                                                    Numar portii
                                                     10 
                             
                              
                            
                                
                                
                                Publicat 
                                
                                
                             
                            
                         
                        
                        
                        Ingrediente:
                            
                                 2-3 kilograme de burta de vita
                            
                                1 -2oase de vitel de lapte (600-800 de grame, nu trebuie sa fie cu carne eu am adaugat si cateva bucati de carne de vita)
                            
                                1 lingura rasa de boabe de piper
                            
                                4 foi de dafin
                            
                                2 morcovi
                            
                                2 patrunjei
                            
                                telina
                            
                                2 linguri de ulei
                            
                                6-7 catei de usturoi
                            
                                3 galbenusuri
                            
                                1 lamaie
                            
                                500 de grame de smantana cu minimum 30 % smantana 
                            
                                sare, piper, otet
                            
                         
                        
                        
                            Mod preparare:
                        
                             Ciorba de burta
O sa impartasesc reteta ciorbei de burta pe care o prepar pe gustul familiei mele- fac aceasta precizare pentru ca sunt convinsa ca vor aparea comentarii ale unor cunoscatori ce vor spune ca ei fac altfel si ca asa e cel mai bine. Nu contest niciuna dintre variantele de preparare care circula pe terioriul romanesc, aceasta, insa, e pe gustul familiei.
Burta taiata in bucati marisoare (ca palma) se pune la fiert impreuna cu osul de vita, boabele de piper si frunzele de dafin, precum si o lingura buna de sare. Trebuie sa aiba suficient lichid, fierberea burtii e destul de anevoioasa, chiar si oala sub presiune dureaza cel putin 2 ore.Odata fiarta burta, se strecoara de zeama, care se pastreaza, se indeparteaza boabele de piper si frunzele de dafin, precum si osul de vita, care nu mai are nicio utilitate, si se lasa burta sa se racoreasca.
Burta taiata in bucati marisoare (ca palma) se pune la fiert impreuna cu osul de vita, boabele de piper si frunzele de dafin, precum si o lingura buna de sare. Trebuie sa aiba suficient lichid, fierberea burtii e destul de anevoioasa, chiar si oala sub presiune dureaza cel putin 2 ore.Odata fiarta burta, se strecoara de zeama, care se pastreaza, se indeparteaza boabele de piper si frunzele de dafin, precum si osul de vita, care nu mai are nicio utilitate, si se lasa burta sa se racoreasca.
Se pregateste mujdeiul din usturoiul fin tocat si cateva linguri de apa foarte rece .Se adauga mujdeiul la ciorba si se potriveste gustul de sare si piper, stoarcem lamiae, apoi se bat galbenusurile cu smantana, Se dilueaza amestecul de smantana si galbenusuri cu un polonic de zeama fierbinte, apoi se adauga la ciorba.Se serveste fierbinte, optional presarata cu ceva patrunjel verde tocat. Se potriveste de minune cu ardei iute proaspat sau murat.
                    
                                
                                Voteaza
                                       
                                        
	
                                            
                                            
                                            Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota.
                                            Login