Paste integrale cu dovlecei, ardei, rosii cherry si anghinare


 
 
Autor
Pastele integrale sunt delicioase si se combina excelent cu legumele pentru o cina dietetica, dar foarte apetisanta. Sosul de rosii cu oregano si busuioc ofera aroma irezistibila italiana.
 



Timp total
20 min


Nivel dificultate
Redus



Numar portii
2


Publicat 


Ingrediente:
un pahar de paste integrale
un dovlecel (bio)
2-3 ardei bio
10 rosii cherry (bio)
2 catei de usturoi
o lingura pasta concentrata de tomate
ulei de masline extravirgin
ierburi aromatice uscate (oregano, busuioc)
sare marina
piper
optional, praf de chilli
 
Mod preparare:
Se incinge uleiul de masline si se adauga un catel de usturoi feliat. Cand incepe sa se simta aroma de usturoi, se adauga ardeiul taiat cuburi, dovlecelul si se soteaza cu un praf de sare si piper. Cand sunt usor calite, se adauga rosiile cherry.



Pastele se fierb al dente, se scurg si se adauga in tigaia cu legume. Se presara plantele aromatice uscate.

Pasta de tomate se dilueaza cu putina apa si se toarna in tigaie, se adauga un catel de usturoi macinat, se amesteca totul si se lasa sa se intrepatrunda aromele un minut.



Se servesc caldute, optional, cu parmezan deasupra.





Pentru cine doreste, se adauga in farfurie anghinarea marinata. Este foarte gustoasa!



Pofta buna!