Mini caserole cu musaca de post


 
 
Autor
Aceste mici caserole te invita la un pranz delicios, chiar daca este de post. Gratinate, aromate, starnesc interesul tuturor, iar continutul este o minunata musaca de post, cu ciuperci.
 



Timp total
55 min


Nivel dificultate
Mediu



Numar portii
2


Publicat 


Ingrediente:
un cartof mare
o vinata
200 gr ciuperci proaspete
o ceapa mica, 2 catei de usturoi
verdeata (patrunjel si marar)
bulion de rosii
pesmet
 
Mod preparare:
Cartofii se fierb in coaja, apoi se curata, se taie rondele si se aseaza ca prim strat in caserolele unse cu putin ulei de masline. Peste cartofi se presara putina sare. Ciupercile se curata, se spala in jet rapid de apa ( sa nu piarda aroma), se taie marunt si se calesc in putin ulei de masline cu ceapa tocata foarte marunt si usturoiul macinat. Se adauga bulionul diluat cu putina apa si se fierbe cateva minute.Se adauga sare, piper si verdeata tocata marunt, la final. Ciupercile si sosul de rosii (atentie, trebuie sa fie deja foarte gros si consistent) se toarna peste cartofi. Vinata se curata partial de coaja (stil zebra) si se taie rondele. Rondelele se lasa o ora cu sare intr-o sita, apoi se spala, se storc bine de apa si se prajesc in foarte putin ulei de masline. Se aseaza peste ciuperci.



Peste vinete se presara pesmet.



Se gratineaza la 180 de grade 20-30 de minute.







Un meniu gustos de post , ideal in zilele reci cand simtim nevoia de ceva cald.





Pofta buna!